Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 26 november 2015

Zwijgen

Als je haar niet kende, zou je nooit gedacht hebben dat ze gek was op mannen. Ze was niet mooi, Anna en ze liep altijd in mannenkleren rond, iets wat vijftig jaar geleden opmerkelijk was. Ze deed ook 'mannelijke' dingen: ze schilderde gevels en hield van auto's, sigaretten en bier.

Ze had vier dochters die grotendeels grootgebracht werden door hun vader die naast zijn werk buitenshuis ook nog voor het huishouden zorgde. Anna was vrijwel nooit thuis, ofwel was ze aan het werk, ofwel zat ze op café mannen te versieren. Haar moeder en haar broers en zussen begrepen het niet. "Ons Anna, wat is er toch met haar, hoe komt het dat ze zo is?" Ze dachten: "slechte vrouw, slechte moeder" maar durfden nooit de confrontatie aangaan.

Ze kreeg een verhouding met een buitenlander die hier in een metaalfabriek werkte; ze werd zwanger en baarde nog een dochter. Haar man bracht dit achterkomertje op als zijn eigen dochter terwijl zij de bloemetjes buiten zette, samen met haar minnaar. Uiteindelijk, na jaren lieten zowel haar minnaar als haar man haar alleen. Er kwam een scheiding, haar jongste dochter bleef bij haar vader, de andere dochters gingen hun eigen leven leiden. Anna ontmoette een nieuwe man. Voor het eerst in haar leven gebruikte ze lippenstift en poederde ze haar gezichtd. Ze ging rokken dragen, ze trouwde met haar nieuwe vlam, was een tijdje gelukkig en kreeg toen kanker. Het einde kwam relatief vlug maar was heel pijnlijk. Haar oudste broer was erbij in het ziekenhuis, ze lag te kermen, urenlang. Toen een verpleegster de ziekenkamer binnenkwam, hief hij zijn armen in de lucht en schreeuwde bijna: "Maar kunnen jullie dan niets doen? Waarom moet mijn zuster zo afzien?" De verpleegster haalde de dokter, de sedatie werd opgevoerd en zo gleed Anna, de a-typische mannengek, weg uit het leven.

Haar jongste, Dana, was 16 toen haar moeder stierf. Ze kreeg al vlug verkering met een jongen uit hetzelfde dorp. Hij was een paar jaar ouder dan haar. Ze trouwde met haar lief en het jonge paar kreeg een baby'tje. Het was fysiek en mentaal gehandicapt; iedereen die het zag dacht hetzelfde: "Het is precies een aapje."

Had haar vader de moed gehad om zijn ogen open te doen dan was dit wellicht niet gebeurd.

Had haar moeder nog geleefd dan had zij, ook als ze de moed had gehad, tegen Dana kunnen zeggen dat ze misschien wel van die knappe kerel kon houden maar dat ze er nooit ofte nimmer kinderen mocht mee krijgen omdat hij haar halfbroer was. De buitenlander waar Anna destijds voor was gevallen, had ook nog een regulier gezin gehad met vrouw en kind. Zijn zoontje was twee toen zijn buitenechtelijke dochter geboren werd.

Tot na de geboorte van haar kind wist Dana niet dat haar vader haar vader niet was, toch niet in de biologische zin.

Niemand had de moeite genomen om het haar te vertellen.


geplaatst door Akleipan - 4934 keer gelezen

beoordeeld 2.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be