Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 29 juni 2015

Leiderschap

Vorig weekend bleef een column in De Morgen bij mij hangen. Het had als ronkende titel “Eigenlijk kan elke leider een Thibaut Courtois gebruiken”

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 1 reactiewoensdag 24 juni 2015

1+1=3

Fout natuurlijk! Tenminste volgens onze rekenkundige logica. Maar in menskundige logica zou dit toch kloppen.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 3 reactiesdinsdag 23 juni 2015

Ongewone zaken

Ik stelde de vraag aan iemand die mij nauw aan het hart ligt, over wat ik het in mijn volgende blog zou hebben en dit kwam eruit.

Het was een ontdekking die mij deed vermoeden dit te delen :

terwijl ik als een uitgehongerde beer ( na een veel te lang uitgelopen winterslaap ) aan tafel zat en de verbijsterende blik van mijn zoontje onderging, toen ik grof brood met parmaham en olijven, met een simpel glas water naar binnen werkte, allemaal los uit de hand : Fingerfood ten top!!!

Aan zijn blik van verbazing zag ik : dit is ongewoon!

Waarna de blik afdwaalde naar de 2 katers op de grond, die geduldig links en rechts van mij aan het wachten waren op een verloren stukje vlees, ... dat was hij wel gewoon.

Kort nadien gaat de telefoon en terwijl ik tegen dat hoogtechnologisch stuk plastic sta te tateren, zie ik diezelfde katten met een blik van : dit is ongewoon!

Waarna hun baasje steevast heen en weer begon te ijsberen, ... dat waren ze wel gewoon.

Nu zie ik diezelfde lijn van denken of ervaren terug in het ontmoeten van anderen, elke dag om ons heen. We zeggen, zien of doen iets waarvan gegarandeerd de alarmbel afgaat en zegt : dit is ongewoon! Waardoor we ons even ongemakkelijk gaan voelen, maar waarna we direct ( bijna instinctief ) iets gaan zoeken, waardoor de geruststelling komt van : dit zijn we gewoon.

Empathie ( en we hebben dit allemaal al eens bewezen gezien ) is een " missing emotion " bij velen, hoor ik je nu denken. Hoogstwaarschijnlijk wel, maar misschien ook niet ... het is het spiegelend gedrag dat we dikwijls onbewust zoeken, maar al even onbewust vergeten.

Dus als iemand je een ongewone vraag stelt of opmerking geeft, gun jezelf de tijd om hier iets persoonlijk in te herkennen of maak de ander duidelijk dat je dit als " ongewoon " ervaart.

EN!

Gun jezelf de tijd om je eigen zelf hierop te laten reageren en besef dat de tegenzijde ook tijd nodig heeft, niet alleen om jou dit te gunnen maar ook om gaanderweg te beseffen dat dit effectief ongewoon voor je is.

Hopelijk zorgt deze gezonde kijk voor sommigen onder jullie voor wat succes in de liefde ;)

Lees verder!

geplaatst door Jojo817maandag 22 juni 2015

Wiskunde

Wiskunde was vroeger één van mijn lievelingsvakken. Niet voor mijn zoon: wiskunde was nooit zijn lievelingsvak. Ik noem het altijd zijn “zwarte beest”.

Lees verder!

geplaatst door Steffozondag 21 juni 2015

übersingles!

Wist je dat je als single op dating tot een bijzondere mensensoort behoort? Singles zijn gemiddeld immers enkele centimeters groter dan de overige aardbewoners, enkele kilo's lichter, we zijn knapper, sportiever, en tonen jonge looks voor onze leeftijd. Volgens profielfoto dan toch ;-). We roken niet, zijn hoog opgeleid, professioneel zeer succesvol. We zijn levensgenieters, staan positief in het leven, en we zijn altijd op vakantie :-). Niet verwonderlijk dat we zo moeilijk een zielsverwant kunnen vinden :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 7 reactiesdonderdag 18 juni 2015

Herinneringen

Wat zijn herinneringen? Een herinnering, is een ervaring uit het verleden die in het geheugen is opgeslagen, en die men zich voor de geest kan roepen. Hoe ervaring of kennis in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen en weer kan worden teruggezocht, is onderwerp van studie in de zowel de cognitieve psychologie als cognitieve neurowetenschap. Herinneringen vormen het bewustzijn, en vormen als zodanig een onderdeel van het declaratief geheugen. Herinneringen zijn niet altijd betrouwbaar.

Lees verder!

geplaatst door Jojo817 - 1 reactiezondag 14 juni 2015

1 op 10.

Neenee, gelukkig niet het rapport waarmee zoon- of dochterlief straks in loden schoenen naar huis zal komen geslenterd na een een zware examenperiode. Wel is het zowat de kans op een reactie die een man krijgt als je wil kennismaken met een leuk contact op een datingsite.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 7 reactiesdinsdag 9 juni 2015

Geen antwoord is er ook één!

‘?’ sms’te een moeder naar haar zoon op kot in een verre universiteitstad op het einde van de examens. ‘!’ antwoordde de zoon. Superkorte communicaties maar ook zeer helder.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 1 reactievrijdag 5 juni 2015

Jaloezie

Tijdens het schrijven van een vorige blog, kwam opeens een emotie in mijn hoofd, waar ik nog nooit over geschreven heb: jaloezie... En ik dacht bij mezelf: “hoe is het mogelijk, dat ik in al die jaren, het daar nog nooit over gehad heb”.

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 1 reactiemaandag 1 juni 2015

JUMP!

Als ik op een zonnige dag in de tuin in de luie zetel hang, dan vult steevast wat verderop de hagelwitte zeppelin van het para training centrum het blauwe canvas. Vanop 300m hoogte heerst hij in een perfecte stilte boven het rustende dorp.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 5 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be