Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 juli 2015

Opladen

Ik lees over "ghosting" en "energievreters" ... het stemt me somber, al die negatieve boodschappen. Weer eens een bewijs dat we mensen zijn en dat ook blijven. We denken al gemakkelijk over wat we zien of beter gezegd : wat ons voorgespiegeld wordt.

Beste bewijs hiervan is de geschiedenis, waar in de tijd van Rubens en consorten de norm van vrouwelijk schoon, mollig was. Waar de schaamstreek ongeschoren en dikwijls zelfs zedig bedekt was. Dankzij de hedendaagse modegrillen en digitale wereld vol van aanpassingsmogelijkheden, zien er alle modellen nu gebronzeerd uit en heeft de moderne maatschappij de slanke lijn met (soms overdreven) wulpse vormen tot ideaalbeeld verheven.

Wat ik mij dan afvraag is : komt dat ghosting-fenomeen uit een plotse paniekreactie als gevolg van onzekerheid of opgedane pijn uit een verleden ? Of is het gewoon een niet eerlijk durven zeggen tegen de ander dat het te serieus wordt, te vlug gaat of totaal verkeerd aanvoelt ?

Wat ik mij dan ook afvraag is : komt dat energievreten uit een tekort in zichzelf ? Of is het eerder een zoektocht naar die ENE die het allemaal boeiend maakt en je in vervoering brengt, misschien zelfs te vergelijken met een soort van andere autobatterij die nodig is om die van hen terug op te starten of op te laden.

Maar wat ik mij altijd afvraag is : vergeten we niet allemaal eens te stoppen met denken voor een ander en in plaats daarvan gewoon eens te praten of een simpele vraag te stellen, al was het soms maar over dagdagelijks zaken als het weer of een simpele "hey, hoe gaat het met jou en hoe was je dag ?"

Lees verder!

geplaatst door Jojo817 - 5 reactiesvrijdag 24 juli 2015

Vakantie in het dynamische Zuid-Frankrijk

Frankrijk blijft voor mij mijn eerste vakantieland. Omdat ik het goed ken, omdat ik er vrijwel altijd zeker ben van het weer en omdat ik zo mijn vaste plekje heb.

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 2 reactieszondag 12 juli 2015

Summertime

Zomertijd vakantietijd. Quality time voor een papa en zijn kinderen. Bij ontstentenis van een 'female touch' beslissen de kids en vader organiseert. Dat is de formule. Dus ingrediënten als zon, zee, eiland, zwembad, glijbanen, waterpret, sporten ... worden streng bewaakt door zoon en dochter, terwijl vader er alsnog een vleugje cultuur tracht aan toe te voegen.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 1 reactiezaterdag 11 juli 2015

Het MISSEN van iemand.

Enkele dagen terug kreeg ik een mail met de vraag wanneer ik nog eens een leuke blog wou zetten, wel hier is hij dan hopelijk. Een uurtje geleden ben ik samen met zijn mama en grote zus, mijn kleine jongen van acht gaan uitzwaaien. Hij vertrok met de jeugdbeweging voor de eerste keer op kamp. Een kamp dat tien dagen zal duren. Tien dagen weg van thuis, weg van het nest, weg van de vertrouwde omgeving, weg van de groten en beschermenden, tien dagen weg van de zorgeloze zekerheid.

Ik herkende al zijn emoties (omdat ik dat vroeger ook heb gedaan). Die van mij (en de andere mama's en papa's) zouden onze ouders dan weer herkennen. Haha, zo zie je maar weer hè, het leven is als een cirkel, een herhaling van zaken die al duizenden malen voordien zijn gebeurd.

Dit deed mij wel iets, tussen al die mensen staan, elk iemand aan het nawuiven. Mama's die een traantje wegpinken en papa's die stoer blijven ... met een krop in de keel (maar das een publiek geheim ;-) ). Allemaal heel blij omdat hun spruit een leuk kamp met een fantastische tijd van vriendschappen smeden, tegemoet gaat. En allemaal heel blij omdat er eigenlijk ook tien dagen van rust komen, hahaha.

Als fervente legoverzamelaar (ik weet het, een beetje een vreemde hobby, maar ik schaam mij er niet voor), ga ik nu een heus feest aanrichten, met hoornblazers die de trieste tonen van afscheid nemen gaan beklemtonen, met volle vrolijke vrouwen die lekkernijen gaan koken en jonge vrouwen die gaan opdienen wat de jonge mannen zijn gaan jagen EN ... 4 oude van dagen die samen op een boomstam zitten, op een eindje van alles weg en kijken hoe alles verloopt en goedkeurend tegen elkaar mompelen ... dat het goed is, het missen van iemand, het missen van iets dat er altijd is, juist voor onze neus : de liefde voor onze naasten, de liefde die we zonder woorden, elke dag voelen met elke vezel van ons lichaam. Het missen van liefde is goed, want zo zijn we ons terug bewust van haar bestaan ;-)

Lees verder!

geplaatst door Jojo817 - 2 reactieszaterdag 4 juli 2015

Start to click

Een weg en weer gepraat op T2S over de klik! Daar hou ik van. Het kleurt mijn dag en jaagt een verfrissende koelte door mijn ietwat oververhit denkvermogen. Leuk.

Lees verder!

geplaatst door Senior - 6 reactiesvrijdag 3 juli 2015

De 'klik'

Er werd de laatste dagen in de T2S gepraat, gediscussieerd, geraaskald over “de klik”. Wat het is, hoe je die vindt en of het verschilt voor mannen of vrouwen.

Lees verder!

geplaatst door Steffo - 6 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be