Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 29 maart 2016

Sterke relaties

Velen onder ons zullen zich de vraag stellen waarom sommige relaties alles kunnen weerstaan en kunnen oplossen en andere relaties slechts beperkte tijd kunnen standhouden.
Waarom vallen sommigen steeds op de verkeerde partner?
Men beweert dat men die zaken aantrekt die we op dat ogenblik willen of wat we dan uitstralen. We zeggen dat we ons dan wel sterk voelen en gedragen maar wat we werkelijk uitstralen is echter andere koek. Door kleine zaken verklap je dat je niet zo sterk bent als je jezelf voordoet. Inwendige onzekerheid zit wel eens achter een (ongekend) masker.
Een sterke partner kan je dus alleen maar aantrekken als je zelf ook sterk bent. Sterk ben je als je jezelf kunt zijn. Dit wil zeggen, zich kunnen gedragen zonder een masker. We vertonen ons vaker sterker dan we ons voelen en van binnen is het een beetje sterven. Die rol kunnen we niet blijven spelen, ooit val je door de mand. Wees gewoon jezelf van in het begin. Enkel zo kun je de juiste persoon aantrekken.
Elke relatie is er om jou te ontwikkelen. Door de goede relatie groei je, door een slechte relatie werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Elke relatie leert je iets bij.
Als een relatie fout loopt, geef het dan de tijd om deze te evalueren:
Waarom liep het fout?
Waar liep het fout?
Hoe kan er aan gewerkt worden?
Relaties helpen je om aan jezelf te werken. Niemand staat zo dicht bij ons als onze liefdespartners. Ze halen het beste in ons naar boven, soms ook het slechtste.
Onbewust wijzen onze liefdespartners op onze werkpunten. Waar wij ons aan ergeren bij onze partner zegt iets over onszelf. Weet dat we altijd het meest kunnen leren van onze partner, zie het als een uitdaging.
We willen allemaal de juiste partner. Velen beseffen niet dat een relatie steeds met 2 is waar ieder zijn deel van inbrengt. Neem de tijd om een afgelopen relatie te evalueren, te bespreken, te onderhandelen…. Te vaak storten we ons onmiddellijk in een nieuw avontuur die wel eens hetzelfde karakter heeft als de partner met wie het fout gelopen was.
We weten vaak ook wat we niet willen bij onze nieuwe partner. Hij mag niet roken, niet dik zijn, …We zouden beter zeggen wat we wel willen. Als we naar de bakker gaan zeggen we toch ook niet “ ik wil geen wit brood”, “ ik wil geen rozijnenbrood”, … we vragen wat we WEL willen en voelen ons daar dan ook het gelukkigste mee. Dat is de basis van een sterke relatie.


geplaatst door Geertvl - 5648 keer gelezen

beoordeeld 2.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be