Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 25 april 2016

Eeuwig gelukkig (verliefd)

Wat zorgt ervoor dat je een heel leven gelukkig kunt zijn met die ene (ziels-)verwant?
Wanneer 2 mensen veel empathie voor elkaar hebben is de kans het grootst dat ze het langste bij elkaar blijven.

De één zal de andere heel snel aanvoelen en vooraleer een woordenwisseling kan ontstaan is er al een voorstel tot oplossing. Vaak hoeft er slechts heel weinig gecommuniceerd te worden om de juiste acties te doen. Het hersengebied dat verantwoordelijk is voor empathisch aanvoelen is vaak op dezelfde ogenblikken actief en werkt op gelijkaardige wijze.

Natuurlijk zullen er momenten zijn dat de ene zich beter voelt dan de andere en zullen de hersengedeelten toch verschillend werken. Op zich is dit echter geen groot probleem, het koppel weet het best hoe elkaars emoties in te schatten en er passend op te reageren. Het stressniveau blijft onder controle en men heeft respect voor elkaar. Emoties zijn dan wel zichtbaar maar men reageert niet op dat moment. Men gunt elkaar een moment om alleen te zijn om de gedachten te ordenen en in te zien dat sommige louter emotioneel van aard zijn en op weinig of niets steunen.

In rustigere tijden wordt de draad opnieuw opgenomen en kan het verschil in openheid besproken worden.
Vaak wordt dit op een andere manier bekeken dan wanneer beide in een verhoogde emotionele toestand zitten. Hierdoor kan op een meer positieve manier naar een verschil gekeken worden en zal men dan ook sneller tot betere resultaten komen. Men kan zich meer concentreren op de gemeenschappelijke, goede eigenschappen en kan de negatieve kanten van hun geliefde negeren of gewoonweg aanvaarden. Illusies worden uit het dagelijkse leven verbannen en men houdt rekening met elkaar als persoon. Hierdoor kan meer plezier uit het leven gehaald worden en zullen ze een leukere, gezamelijke tijd doormaken.


geplaatst door Geertvl - 5755 keer gelezen

beoordeeld 1.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be