Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 13 april 2016

Macha’s en softies: vervrouwelijkte mannen en vermannelijkte vrouwen

De statistieken bewijzen het: meer dan de helft van de studenten aan universiteiten zijn vrouwen en ook vinden we meer en meer vrouwen in de mannelijke beroepen als ingenieurs, artsen, architecten, ..
Op zich bewonder ik deze inzet en evolutie en het is ook goed voor de ontwikkeling en evolutie van een maatschappij. Soms vraag ik me wel af of mannen zich spontaan terugtrekken wanneer meer vrouwen zich op het mannelijke terrein wagen. Het is alsof deze alsmaar groeiende groep van sterke vrouwen de groep van zachte, gevoelige mannen doet toenemen. Wat gebeurd er toch in de 21 ste eeuw?

Meisjes en jongetjes worden anno 2000 samen opgevoed. Er wordt minder onderscheid gemaakt tussen de opvoeding van beide groepen.
Laten we onze kroost aan de schoolpoort achter dan zijn het vooral een groep vrouwen die de verantwoordelijkheid dragen in de opvoeding en oriëntering van de jong volwassenen. Ook thuis draagt moeder de vrouw de broek en neemt ze de grootste verantwoordelijkheid en takenpakket op zich om haar nakomelingen een zo succesvol mogelijk leven in te loodsen. Dit betekent dus dat de kleinsten steeds onder toezicht en opvoeding staan van vrouwelijke voorbeelden en rollenpatronen. Het kan niet anders of dit dringt door tot in de hersenschors en ieder vogeltje zingt natuurlijk zoals het gebekt wordt.
De vaardigheden die het meest getoond, beluisterd en gecopieerd worden zijn deze als mondigheid, taalvaardigheid, gevoeligheden, intuïtie, …Meisjes hebben biologisch gezien hier al een kleine voorsprong in vanaf de geboorte en natuurlijk is het voor hen dan ook makkelijker dit gedrag te copiëren. Jongens krijgen constant deze voorbeelden zodat ook zij niet “ongeschonden” uit deze opvoeding komen.
Wanneer na de studietijd koppels gevormd worden treft men een zeer mondige, taalvaardige en ook zeer rationele vrouw aan waarbij mannen het moeten afleggen tegen deze sterke vrouwen. Vrouwen dragen hier echt de broek en hebben alles vaak onder controle. Relationeel en sexueel kan dit voor de nodige spanningen zorgen. Vrouwen hebben een gebrek aan respect en overschrijden wel eens de grenzen, mannen voelen zich de minderen en geraken daardoor gefrustreerd.
Als vrouwen een minstens even sterke en bij voorkeur een sterkere man wensen dan zullen er een zeker percentage uit de boot vallen.
De lange rationele ontwikkeling tijdens de studietijd, het focussen op een carrière en DAN pas vervullen van een kinderwens zal voor menige vrouw achteraf niet meer volgens har plan kunnen gaan.
De rationaliteit in het leven moet in evenwicht zijn met de emotionaliteit en zijn natuurlijk, genetisch bepaalde flow. Wanneer men hier op ingrijpt kan dit wel eens voor onverwachte en ongewenste neveneffecten zorgen. Vrouwen kunnen beter hun typische vrouwelijke eigenschappen aanscherpen, mannen hun mannelijke kernkwaliteiten. Vervrouwelijking van vrouwen en vermannelijking van mannen kan een betere basis zijn om natuurlijke evenwichten in stand te houden. Eens te meer geldt dat onderdrukking of overheersing natuurlijke systemen ontwricht.


geplaatst door Geertvl - 5698 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be