Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 23 mei 2016

Alzheimer-light

Ik voel dat ik een streepje ouder aan het worden ben… met lijf en leden gaat alles nog tiptoppie, maar in de bovenkamer wil er tegenwoordig hier en daar nog wel eens iets haperen. Ik betrap mezelf op het veelvuldig gebruik van die gekleurde post-itjes (die je zo goedkoop bij de Action kan kopen ;-) ) om toch maar mijn beginnende Alzheimer-light te camoufleren. Ook heb ik steeds het gevoel dat alles alsmaar sneller gaat, zodat ik soms het spoor wat bijster raak.Zo ook met de digitale media. Ik ben – God weet – geen complete digibeet, maar toen mijn moeder me gisteren een IPhone cadeau deed als vervroegd verjaardagscadeautje, wist ik eerlijk gezegd niet of ik nu moest juichen of niet. Vanmorgen wilde ik in de klas daarmee de afwezigheden doorgeven (toch even laten zien dat ik heus nog wel “in” ben), maar het liep al meteen fout… de leerlingen natuurlijk giechelen. Toen ik opmerkte dat er “in mijne tijd” nog geen gsm’s waren (laat staan smartphones), waagde een enkele dapperling zich aan de vraag: “En in welke tijd was dat dan wel… in de prehistorie?” Hilariteit alom! Ik mag toch hopen dat ik er nog ietsiepietsie frisser uitzie dan een fossiel uit de steentijd ;-)... Dan maar een ouderwets briefje en pen uit mijn tas opgediept: probleem opgelost!

Een beetje zelfrelativering is geen probleem en een vleugje humor kruidt je dag: ik liet het dus niet aan mijn hart komen. Tot ik ineens les bleek te hebben in een vernieuwd lokaal, met smartboard. Nét nu ik het gebruik van de pc en beamer onder de knie heb en erin slaag leuke PowerPoints te fabriceren - compleet met animaties en filmpjes – wéér iets nieuws. Daar stond ik dan een beetje onhandig te hannesen aan dat blinkende bord, bang om een verkeerd knopje in te duwen en de zaak in de soep te doen draaien. Maar zoals het spreekwoord zegt: “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij”, kwam er ook aan mijn kwelling snel een einde. Bleken er tussen mijn leerlingen regelrechte technologie-cracks te zitten die me alles haarfijn konden uitleggen. De rollen omgedraaid: ik ben braaf op mijn stoel gaan zitten en heb met open mond aandachtig geluisterd. Met engelengeduld hebben ze voorgedaan hoe alles werkte, soms wel tot drie keer toe… die Alzheimer-light hé ;-).


geplaatst door Chidante_ - 5590 keer gelezen

beoordeeld 3.58/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be