Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 10 mei 2016

Blijvende hartstocht en romantiek

Men zou kunnen denken dat gestreste koppels hun probleem het eenvoudigst oplossen door weer dingen te gaan doen die in het begin van hun relatie zo leuk waren. Ze maakten je immers zo gelukkig in het begin van de relatie, waarom zou het dan nu ook niet meer werken?
Toch is het allemaal niet zo. Romantiek creëren is net zoals in een warm bad stappen. Als het water warm is, kun je het bubbelbad aanzetten en van de bubbels genieten. Als het water al te ver afgekoeld is, zullen de bubbels het er niet beter op maken. Een relatie is net als een bubbelbad dat langzaam maar zeker afkoelt. Als het nieuwe er éénmaal af is, zullen we een manier moeten vinden om het water opnieuw op te warmen. Kleine, mentale veranderingen in hoe we met elkaar omgaan zullen ervoor zorgen dat de warmte blijft toestromen en het vuur in de relatie houdt.
Door begrip van veranderende omstandigheden kunnen we inzicht verwerven in de verschillende hormonale ontwikkelingen tijdens een relatie.
Na verliefdheid vermindert het hormonenpeil en zullen onze ogen meer een meer open gaan voor kleinere zaken. Op zich is dat zeker niet slechts, het is zelfs bevorderlijk om het vuur aan te wakkeren als het op een juiste manier gedaan wordt. Volgend voorbeeld illustreert hoe kleine attenties en de reactie op elkaar belangrijker worden in een afkoelende relatie.
Als een vrouw naar de kapper gaat om haar haar te knippen en te verven wil ze dat met grote vreugde aankondigen. Vrouwen waarschuwen bij mogelijk veranderingen en willen aandacht en praten over die veranderingen. Een man zal vooraf denken “ wat kan het mij schelen dat ze haar haar laat knippen”. Voor een vrouw is het de bedoeling dat haar man die verandering spontaan zou opmerken en er een opmerking over zou geven.
Als een man naar de kapper gaat zal het hem worst wezen dat zijn vrienden zien dat hij naar de kapper is geweest en hij zal zeker niet vragen of het iemand opgevallen is. Laat staan dat hij er dan achteraf nog eens uren over zou willen praten.
Vrouwen kunnen er nog verder uren over praten, met alle details en toebehoren wat ze nog allemaal die dag gedaan hebben: kleding, koopjes, schoenen, accessoires, make-up, …
Eigenlijk wil een vrouw hints geven naar haar man om haar zeer nauwlettend in de gaten te houden en steeds feedback te geven hoe ze er uitziet. Wanneer hij spontaan veranderingen opmerkt en er over complimenteert zal een vrouw zich gelukkiger voelen en ook oxytoxine aanmaken wat haar een warm gevoel geeft en haar stress doet afnemen. Een vrouw voelt de warmte van een compliment met een factor tien. Mocht het een negatie betekenen is het ook tien maal erger voor haar dan een “advies” voor een man. Waardering van een man door een vrouw is ook een factor tien versterkend. Als zij hem daarentegen bekritiseert komt het ook tien maal erger over dan een vrouw kan beseffen. Dit verklaart waarom mannen niet meer luisteren wanneer een vrouw tips geeft hoe ze iets zouden moeten doen. De pogingen om hem te verbeteren kan hij opvatten als een gebrek aan waardering en vertrouwen.
Beter is het allemaal niet zo persoonlijk op te vatten en een vrouw kan dan beter een goede vriendin zoeken die dat soort dingen onmiddellijk opmerkt. Doordat de vrouw dan gelukkiger is zien ze hun man ook vaak attenter en hulpvaardiger.
Hoe beter de partners zich afzonderlijk voelen , het beter ze zich samen voelen en hoe beter de relatie is.
Verliefd worden is heerlijk maar het is slechts een tipje van de omgang en mogelijkheden in de omgang in een relatie. Het duurt soms een heel mensenleven om dit in te zien, te begrijpen en er naar te handelen.


geplaatst door Geertvl - 4962 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (2 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be