Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 16 juni 2016

Only human???

Ik heb vandaag iets meegemaakt dat me toch wel met verstomming geslagen heeft, ik ben er eerlijk gezegd eigenlijk nog steeds een beetje van mijn melk van…

Een vrije dag, zo midden in de examenperiode: héérlijk. Ik zet me vanmorgen nietsvermoedend aan mijn laptop met een dampende kop koffie verkeerd om mijn mails te checken. Ook open ik gewoontegetrouw Facebook, kwestie om wat op de hoogte te blijven van de zielenroerselen van al mijn “vrienden” :-). Plots trekt een foto mijn aandacht: een vrouw - die in mijn jeugdjaren een paardrijvriendinnetje was en met wie ik nu geen contact meer heb, buiten Facebook - staat breed glimlachend met haar vriend op een selfie. De blijdschap straalt van haar af en het geluk is haar van het gezicht af te lezen. Het plaatje is zelfs bewerkt: er is een groot rood hart om de mensen getekend. Nader gekoekeloer leert me dat ze sinds 4 maanden een koppel zijn en dat hij er zijn profielfoto van gemaakt heeft. Ook op zijn omslagfoto (vandaag gewijzigd) staat het koppel, hij drukt teder een kus op haar wang en zij glimlacht haar mooie witte tanden bloot.

In mijn brein begint het te rommelen… hier kopt iets niet, maar wat? Ik ken die man… maar van waar? Zijn naam zegt me in elk geval niets. Ik pijnig mijn grijze massa, maar het wil niet komen (die Alzheimer - light hé ;-) ). Dan maar ingelogd op M4M om te kijken of er hier iets nieuws onder de zon is. Plots treft mij een bliksemflits bij heldere hemel: ik zie dezelfde man op een profielfoto op Match, net ingelogd. Hé???!!! Het blijkt ook nog dezélfde foto te zijn als waar hij op Facebook met zijn vriendin op staat, maar de rechterzijde is er uiteraard afgeknipt… Zeg nu zelf: dat DOE je toch niet (niet als niet-single op een datingsite voor singles gaan staan én dan ook nog dezelfde profielfoto gebruiken waar je met je liefste op staat), of ben ik dan toch zo ouderwets en naïef?

Ik herinner mij uit de lessen Latijn van vroeger nog de uitspraak: “Ik ben een mens en niets menselijks is mij vreemd” van de Romeinse toneelschrijver Terentius, maar als ik eens rond mij kijk vraag ik me af hoeveel de mensen van elkaar vervreemd zijn en op welke manier mensen met elkaar omgaan… only human?


geplaatst door Chidante_ - 7726 keer gelezen

beoordeeld 3.17/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be