Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 3 juni 2016

Opzij - opzij - opzij

Riiiiing, vijf over half 3, laatste lesuur gegeven en weekeinde! Pffff, ik ben eraan toe na een tamelijk hectische week. Nu ik er even bij stil sta: dat gevoel steekt elke keer wel weer de kop op. Hoe komt het toch dat mijn hoofd er telkens - op vrijdagmiddag eigenlijk al - zo’n beetje de brui aan geeft?

Het antwoord op die vraag kreeg ik afgelopen week. Op maandag lag ik geprikt als een speldenkussen bij de acupuncturist op de pijnbank. Terwijl scherpe naalden mijn meridianen weer in evenwicht brachten (en ik dus eigenlijk in een gelukzalige staat van opperste ontspanning moest verkeren), vertelde ik geanimeerd over mijn belevenissen en de blokkades waar ik - figuurlijk dan - wel eens tegenaan loop. Met elke steek leek ook de woordenvloed meer en meer los te komen. Ik vertelde zonder gêne wat me allemaal op de lever lag en wat ik de komende tijd zeker zou moeten aanpakken: sporten, poetsen, verbeteren, strijken... Plots merkte mijn beul op: “Jij MOET wel heel veel van jezelf hé?!” Ding-dong - toen was het effe stil.

Klopt, ik leg voor mezelf de lat heel erg hoog. Dat moet (!) ook wel met zo veel dingen te doen: moederen over twee pubers, taxichauffeur, dierenverzorgster, lerares, poetsvrouw, kokkin… Mijn dag lijkt steeds te kort. Natuurlijk genereer ik hiermee ook energie en ik kies uiteraard zelf waar ik mijn tijd insteek, maar het is toch een eye opener… Mijn grootste kwaliteit (nl. er zijn voor anderen) blijkt tegelijkertijd mijn diepste valkuil te zijn. Nu ik me hiervan weer meer bewust ben, wil ik milder zijn voor mezelf en wat meer me-time creëren, zodat ook mijn feel – good – emmertje weer gevuld geraakt.

Maar nu eerst nog even rennen om het paard van mijn dochter naar de manège te brengen voor rijles ;-).


geplaatst door Chidante_ - 5425 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be