Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 4 juni 2016

Perfect

De humoristische, maar heel ware blog van Axe heeft diep in mijn binnenste een gevoelige snaar geraakt. We zijn allemaal op zoek naar de perfecte partner. Ah ja, want wij zijn het waard en we willen alleen het allerbeste voor onszelf, met minder nemen we geen genoegen, toch? En àls we dan toch opnieuw (moeten) beginnen, willen we het “the second time around” beter doen dan de eerste keer. Want we zijn hoogopgeleiden en die stoten zich zeker geen twee keer aan dezelfde steen.

Vergelijk het met een jong veulen dat voor de eerste keer buiten in de wei kennis maakt met de elektrische schrikdraad. Nieuwsgierig gaat hij op verkenning in zijn omgeving: vrolijk dartelend huppelt hij door het groene gras, volledig opgaand in het moment van het nu. Wat is het mooi, hij geniet onbevangen met al zijn zintuigen en met volle teugen. Wanneer hij het waagt om van mama los te komen en iets nieuws te proberen (hij snuffelt nietsvermoedend aan de omheining), krijgt hij de schok van zijn leven: hij wordt gekwetst en dat doet pijn. Het is zo traumatiserend dat hij zich voorneemt dat nooit meer te willen ervaren. Hij vergeet zelfs hoe fijn het was om in het zonnetje te genieten van het huidige moment. Zijn gedachten worden enkel nog beheerst door dat verschrikkelijke gevoel. Hij besluit zichzelf in te perken en alleen nog maar dicht bij mama (het veilige bekende) te blijven. Dat hij zichzelf daardoor heel veel schitterende dingen die het leven te bieden heeft ontzegt, beseft hij niet.

Zo lijkt het ons tweevoeters ook te vergaan. En hoe hard we ook ons best doen om met deze situatie om te gaan (verdringen, verwerpen, wegvluchten, verwerken…), ze zal ons altijd tekenen en een invloed op ons leven uitoefenen (meestal onbewust). Vandaar dat we – georganiseerd als we zijn - vooraf zo’n “wishlist” maken, voor onze eigen veiligheid. Vaak is deze zo lang en veeleisend dat we nooit zullen vinden wat we eigenlijk zoeken (en dan hoeven we ook nooit een risico te nemen en dan zullen we ook nooit gekwetst worden, oeffffff ;-) ).

Misschien is dat een nadeel van hoger opgeleid/intelligent te zijn: zitten we niet te veel in ons hoofd? Dus: stap uit je comfortzone en get out there. Doe eens gek en maak eens tijd voor een boeiende babbel met een perfect stranger. Ik ga het in elk geval proberen, want ik ben perfect… imperfect :-). Wie weet?!


geplaatst door Chidante_ - 7435 keer gelezen

beoordeeld 3.13/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be