Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 1 juni 2016

Wegens te oud

Oeps. Het was deze week voorpaginanieuws op de radio. Iemand mocht van een populaire keukenbouwer, niet op sollicitatiegesprek komen. Wegens te oud. Zo stond het in een e-mail gemeld. Gevolg: klacht, proces, veroordeling en boete!

Vreemd vind ik dat. Neem me niet kwalijk, zelfs irritant. Je mag sollicitanten niet weigeren op basis van leeftijd. Resultaat? Vorige jaar: amper 3% van de vacatures ingevuld door 50-plussers! Het gebeurt dus, elke dag. Zelfs de verdedigers van de werkende mens schreeuwen wolken uit het ochtendzwerk om gedaan te krijgen dat werkwilligen vanaf een zekere leeftijd bepaalde jobs niet meer hoeven te doen. Dit moet dan wel weer kunnen en het mag ook nog luidop gezegd en geschreven worden.

Je mag sollicitanten afschrijven omdat ze niet de gepaste ervaring hebben, of te introvert ogen, of te ver van het bedrijf af wonen, of veel te druk sociaal geëngageerd zijn, of niet goed presenteren, of niet vlot genoeg uit hun woorden geraken, of….maar niet omwille van leeftijd of bijvoorbeeld geslacht. Of juister geformuleerd: het mag eigenlijk wel als je het maar niet zegt en zeker niet op papier zet. Dat laatste zou eerlijk zijn maar ook dom. Zeer dom.Wat een potje hypocrisie!

Het voorval doet me onwillekeurig aan het datingwereldje denken. Daar mag je nog rechtuit rechtaan zeggen en in je profiel schrijven dat je met iemand geen contact of relatie wilt, boven of onder een bepaalde leeftijd. Moet dit dan ook niet ogenschijnlijk recht getrokken worden door een politiek correcte wet of richtlijn? Hilarische gedachtekronkel. Ik weet het. Mijn verontschuldigingen hiervoor. Ik denk er trouwens aan om mij in te schrijven voor een workshop tai chi. Toch even checken of ik daar nog in aanmerking voor kom, gezien mijn leeftijd.

Het is ochtend, eigenlijk nogal vroeg in de ochtend, als ik deze blog maak. Geen beste moment om dit te doen. Misschien. Te veel irritatie om weinig of niets. Of toch. Ik ontwaar toenemende ijver van wereldverbeteraars om het samenleven van mensen te ’maken’. Toch aan de buitenkant. Voor de perceptie. Zo hoorde ik onlangs nog dat je in een bekend bedrijf goede punten scoort als je ’s ochtends iedereen die je vanaf de ingang tegenkomt expliciet een goede dag zegt (handdruk, slaperige kus) en slechte punten als je dat niet doet. Je hoeft het niet te menen. Het is de perceptie die telt ‘stupid’.

Enjoy the road.
Senior

 


geplaatst door Senior - 4905 keer gelezen

beoordeeld 4.33/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be