Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 9 juli 2016

Clichés om van te houden.

Profieltjes zijn vaak op zich al leuk om te lezen. Zo kom je erachter dat het met twee gezelliger is dan alleen. Of dat daters op seniorenleeftijd nog van het leven willen genieten. Ook terrasjes doen is een topper samen met een boek thuis en een goed glas wijn of een zeldzame keer een glas goeie wijn. En verder blijft humor het altoos doen als pittig koop- of verkoopargument.

Een aantal uitspraken lenen zich om mee te spelen. Qua taalgebruik natuurlijk. Ik doe dit graag en dus laat ik me even gaan. Net zoals in mijn vorige blog.

‘Ik weet wat ik wil.’ Een goudhaantje wat dubbele bodems betreft. Immers, kan je niet weten wat je wilt? De quote vooronderstelt dat je iets wilt en dat je dat dan weet of zou moeten weten. Weten komt na willen waardoor je altijd weet wat je wilt. Als je dat tenminste wilt. Maar je kan cartesiaans twijfelen, nu eens iets willen en dan weer niet, of nog niet. Het is dan niet duidelijk wat je wilt, maar ook dat weet je. Dat voelt dan misschien ongemakkelijk aan maar een nog niet uitgebaande wilsrichting biedt het gave voordeel dat je nog alle kanten op kan. Als je dat maar weet!
‘Ik sta met beide voetjes op de grond.’ Een veel gebruikte zelfbeschrijving in menig profiel op deze site. Maar kan dat wel? Ik mag hopen van niet. Want dan ga je geen stap vooruit of achteruit. Je gaat dan niet eens van de grond. Niet doen dus!
‘Eerst denken en dan doen.’ Dit zou verstandig zijn. Maar A. Van Acker werd bij ons ooit als eerste minister wereldberoemd omwille van zijn quote: ‘J’ agis et puis je réféchis.’ Klinkt op een eerste gezicht minder verstandig. Maar wellicht had hij toch gelijk. Want scans onthullen dat op het moment dat we bedenken wat we gaan doen, onze hersenen al zo’n 350 milliseconden – soms één volle seconde - bezig zijn met te doen wat we gaan bedenken. Die Achille toch!
‘Leef hier en nu.’ Een duwtje in de rug om het piekeren over het verleden en het staren in de toekomst tot de ogen er pijn van doen, te laten. Maar achterom piekeren of vooruit staren doen we natuurlijk hier en nu. Elders of gisteren of morgen leven, dat kunnen we dus niet.

Oei, is dit allemaal toch niet een beetje muggenziften of chicaneren? Wellicht wel. Maar heerlijk om te doen. Althans voor deze muggenzifter of chicaneur van dienst. Kwestie van zelfkennis of mezelf zijn.

Enjoy the road
senior


geplaatst door Senior - 7559 keer gelezen

beoordeeld 3.88/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be