Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 27 juli 2016

Inspanningen

'Wat ik van hem vond', wou ze weten. Ze had hem van het internet gehaald, gratis nog wel, bij zo'n 7-dagen gratis actie ter gelegenheid van haar verjaardag. Nou, echt een koopje dus. Nu had ik 'hem' maar 2 zinnen horen zeggen toen ik hen samen kruiste bij het boodschappen doen, dus ik kon me makkelijk van de vraag afmaken.

De waarheid was dat ik me bij het daten zelf vaak na ellenlange gesprekken en activiteiten nog geen realistisch beeld van onze compatibiliteit had kunnen vormen, laat staan dat ik me over die van een ander zou durven uitspreken. Hadden ze voor het kiezen van het grootste aantal foute matches een medaille uitgereikt, dan had ik zonder twijfel goud gewonnen. Niet dat er 'foute' mensen tussen zaten, de meesten waren zelfs behoorlijk normale mannen, het kwam er gewoon nooit van de stap tot engagement te zetten. En dankzij het gebrek aan een gemeenschappelijk sociaal netwerk - een bijwerking van online dating - was een van start gegaan contact zonder veel poeha makkelijk en definitief stop te zetten of te laten leegbloeden. Er waren altijd wel wat ditjes en datjes die onoverkomelijk leken. Het mag best wel allemaal een beetje rozengeur en maneschijn zijn voortaan, lijken we te denken, toch zeker eens we de 45 voorbij zijn. De bagage mag wel uit de rugzak zijn gehaald, door veelvuldig gebruik is het arme ding wel wat slijtagesporen gaan vertonen. Ze moeten er dus niet nog te veel zware dingen willen inproppen. En zeker geen engagement... daar doen we niet meer aan.
Dus ik kon niet anders dan me afvragen of die niet geslaagde dates simpelweg te wijten zijn aan 'niet de juiste match' of heeft het alles te maken met het feit dat we niet veel meer aan (willen) kunnen. Zijn we m.a.w. wel nog bereid om de nodige inspanningen te leveren?


geplaatst door FloraA - 6838 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be