Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 11 augustus 2016

Catch-22

Dat moest hem zijn: mijn match. Op papier althans. Volgens zijn profiel een eigen mening, spraakzaam en eerlijk - precies wat ik zocht. En of hij een mening had, uitgesproken zelfs, zonder vragen en echt over alles, over iedereen, vaak zonder fundering en van tolerantie weinig spoor. Spraakzaam was hij ook. Geen speld was er tussen te krijgen. Kon ik per ongeluk even het woord stelen doordat iets hem had afgeleid, dan herstelde hij zich snel door kordaat van onderwerp te veranderen. En eerlijk, ja echt, ook dat klopte. Het huilen had me soms zelfs nader gestaan dan het lachen toen hij zich genadeloos eerlijk uitliet over mensen.
Terug thuis was ik op, leeggezogen. De hond wachtte me kwispelstaartend op. Terwijl ik m'n camelbak vulde kwam ze al met haar hondenriem aanzetten. Tijdens het lopen dacht ik na over mijn profiel. "Wat zoek ik in een partner" zou ik aanvullen met "positieve aandacht voor anderen". Nog een aantal mannen verder zou ik zelfs al mijn verwachtingen overboord gooien. Het zou geen makkelijke reis gaan worden. Alleen, als je van de reis niets mag verwachten, waarom zou je ze dan in godsnaam plannen? Het werd dus heel stil wat afspraakjes betrof. De hond gaf er niet om, zij had aan mij alleen genoeg. Dat ik naast mijn eigen water ook haar drinkbak meezeulde tijdens onze trainingen, zal daar misschien wel voor wat hebben tussen gezeten. Was dat het probleem? Was mijn date zo negatief over iedereen omdat het nog te bedreigend was om iemand betekenis voor hem te laten krijgen, laat staan zelf wat voor iemand te betekenen? Had hij onvoldoende reserve overgehouden om risico's te durven nemen?
"Moet vake naar huis komen", vroeg ik de hond. Al die jaren na onze scheiding was ze nog steeds dol op hem. Ze keek me met grote ogen vragend aan, dus vroeg ik het nog een keer. Ze maakte een vreugdedansje. Ik kneep even in de camelbak op m'n rug: had ik zelf wel voldoende reserve voor iets nieuws?


geplaatst door FloraA - 7509 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be