Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 2 augustus 2016

Eigenaardigheden

"Wat staat die gast daar nu te doen", vroeg mijn vriendin. We waren gestopt om te tanken en toen ik terug instapte, zag ik over wie ze het had. Hij keek om de haverklap op zijn horloge, alsof hij op iemand wachtte. Maar rondkijken deed hij niet, hij tuurde resoluut naar de grond en keek voorbijgangers van onderop aan. De ostentatieve horlogecontrole leek daardoor eerder compulsief.
We moesten er langs om de shop binnen te gaan. Benieuwd was ik, of hij zou schrikken wanneer hij me zag en ik was vast van plan hem te groeten. Vier dates hadden we gehad. Verschrikkelijk was het nooit geweest, maar gezellig ook niet. Enkele maanden na onze laatste date - we hadden geen enkel contact meer gehad - stuurde hij me een mail. Dat hij vond dat er onvoldoende was om er volledig voor te gaan. Tja, ik was ook nog niet bepaald een trouwjurk aan het uitkiezen. Toen we langs hem liepen keek hij los door me heen. Niet het minste teken van herkenning, een enigszins lege blik zelfs, en dan weer op z'n horloge. Ik denk dat hij me niet herkende, zo helemaal in zichzelf opgaand. Of hij vond het overbodig.
Terug in de auto raakte mijn vriendin geïrriteerd. "Staat ie daar nog met die horlogetic, daar is toch wat raars mee".
Ja daar is wat raars mee. We zijn geen tieners meer en hebben onze eigenaardigheden inmiddels weelderig ontwikkeld. Had ik hem 10 minuten geobserveerd voor onze eerste date, dan was ik er wellicht vandoor gegaan. En toch was het best een goede, zorgzame man gebleken die ooit nog eens iemand gelukkig zal maken. Dat hij voortdurend z'n bord optilde om vermeende broodkruimels weg te vegen, had ik niet zo erg gevonden.
Vraag is of we in nieuwe relaties nog flexibel genoeg zijn om ook elkaars eigenaardige trekjes te koesteren. Dus vroeg ik het aan mijn ex, die sinds een aantal jaren terug samenwoont met een fijne vrouw. Het antwoord was even gedecideerd als ontmoedigend: "neen, jij en ik hebben samen zoveel meegemaakt, zwarte en witte sneeuw gezien, elkaar door hoogtes en laagtes geloodst, ongegeneerd gevochten en gevreeën, die vertrouwdheid van helemaal jezelf zijn in alle lusten en lasten zoals tussen ons, dat kunnen wij met niemand meer hebben, maak je geen illusies, daar is gewoon niet genoeg tijd meer voor in het leven dat ons rest en ik merk goed dat ik voorzichtig ben en blijf met het tonen van mijn eigenaardigheden en mijn ergernissen over de hare. Het is een ander soort relatie." Ik keek op mijn klok... want in dat geval zou ik de tijd die daar dan wel voor nodig is toch graag ergens willen stelen.


geplaatst door FloraA - 6931 keer gelezen

beoordeeld 3.78/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be