Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 5 augustus 2016

Geen berg hoog genoeg?

Misschien had je ook al eens het genoegen: een date met meneer (of mevrouw) Nooitcontent: warm niet heet genoeg, koud niet fris genoeg, sneeuw nooit wit genoeg, het park niet groen genoeg, geen berg hoog genoeg... kortom, altijd wat.
Terwijl ik de milde avondzon op m'n schouders voelde (teveel wind vond hij) en de mooi bewaard gebleven historische gebouwen bestudeerde (de uitleg in de folder niet informatief genoeg), kreeg ik toch de bibbers. Dat ook mij een onvoldoende te beurt zou gaan vallen, ja, dat buitje zag ik al van verre hangen. Wat niet wegneemt dat ik zinnens bleef van de warme zomeravond te genieten. En dat lukte aardig, want hoewel een beetje pedant was het toch een onderhoudende man en eigenlijk vrij gewoon, waardoor ik me wat op m'n gemak begon te voelen. Tijdens het eten (ober niet vriendelijk genoeg, wat dacht je), vertelde hij honderduit. Toen hij vertrok had ik hem graag nog aangemoedigd toch eens aan zijn kinderen te vertellen hoe trots hij wel op ze was, ondanks zijn veeleisendheid, en hoeveel hij van ze hield, maar dat mandaat had ik niet, dus ik zweeg.
Tijdens de autorit naar huis vroeg ik me af wat een mens allemaal moet hebben doorstaan om het genieten te verleren. Warmte smelt op hen als sneeuw voor een open vuur en elke vorm van vriendschap bevriest nog voor ze landt. Hoe zachter je aanraking, hoe pijnlijker ze aankomt. Luisteren doen ze niet echt, ze horen alleen wat ze aankunnen. Genieten durven ze niet, want dat zou verraad zijn. Dit is immers niet de plek waar ze willen zijn, en jij niet het gezelschap dat ze bij zich willen. Je kan niets voor ze betekenen. Omdat ze in dit stadium zo op zichzelf en emotioneel overleven gericht zijn, kunnen ze gewoon niemand toelaten. Die berg is echt te hoog. Dus zit er maar een ding op: hen hun gang laten gaan. This too shall pass. Maar die stap kunnen ze alleen zelf zetten. Dat ze ondertussen in hun gejaagdheid om iemand te vinden die het voor hen oplost onopzettelijk destructief zijn, is hen - omdat de mildheid het nu eenmaal zo voorschrijft - enigszins vergeven.


geplaatst door FloraA - 7354 keer gelezen

beoordeeld 3.64/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be