Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 15 augustus 2016

Vonken en vuur

Als je op een dating site staat moet je altijd wel wat op je hoede zijn. Het internet is immers vol gevaren, en niets is wat het lijkt. Het eerste wat je vinden wil in je date is een strohalmpje vertrouwen. Vertrouwen dat de persoon is wie hij/zij beweert te zijn: oprecht, eerlijk, een goed karakter, ... zodat je je veilig en wat comfortabel kan voelen bij een eerste afspraakje. Een foto is voor heel wat singles hierbij een eerste positieve "identity check". Iemand die zijn/haar foto publiceert, durft zichzelf alvast te tonen, te laten identificeren. Anderen zijn eerder terughoudend, en tonen zichzelf niet, of pas veel later in de contactfase. Wie zijn de 'usual suspects', profielen zonder foto ? ;-). Een line-up, vanuit mijn ervaringswereld dan:

1. "De binnengluurder". Niet op zoek, maar gewoon anoniem eens op bezoek om te kijken hoe het er aan toe gaat. Pure nieuwsgierigheid :-). Dikwijls herkenbaar aan een schraal profieltekstje. Naar mijn mening vormen ze de meerderheid van de grijze profieltjes. Foto krijg je niet.

2. "De schaatser". Is wel in een relatie, maar hoopt via een dating site eens op een extraatje: zich uitgeven voor "single" en een keer een stevige scheve schaats rijden... er zijn er hier al menige van het ijs gehaald, vooral mannen dan :-). Foto alleen als de kust, sorry, ijsbaan, veilig is.

3. "De prospectus". Niet single, maar zijn/haar relatie met de huidige partner loopt helemaal niet goed.  Dus maar tijdig en anoniem op prospectie gaan. Eens peilen wat we waard zijn op de tweedehandsmarkt :-). Foto voorzichtig op verzoek.

4. "De kennis". Een pijnlijk profieltje. Zonder je het weet, ben je erin getrapt: je bent in in contact gekomen met je ex, je veel te nieuwsgierige buurman, je ex-schoonmoeder, je collega (brrr), je vorige foute date, of gewoon enkele pubers die es lol willen trappen,... niet denkbeeldig hoor. It happens. Hij/zij neemt zelf met je contact op, maar foto krijg je niet.

5. "De dubbelrol". Deze staat al mét foto op de site, maar wil zijn/haar contact/date nog een keer anoniem 'testen' via een tweede profiel... handig als je wil weten of je date ook nog tegelijk met anderen contact wil onderhouden.  Maar niet bepaald eerlijk.

6. "De recidivist". Een terugkomertje. Je hebt met hem/haar al een keer gedate, maar die persoon is na een tijd terug op de site met nieuwe nickname maar zonder foto. Je beseft niet dat je opnieuw met dezelfde persoon in contact komt :-(. Er is niets fout mee, maar wel behoorlijk gênant...

7. "De BV". Ja ze zijn onder ons hoor: de politicus, de burgemeester, de bedrijfsleider, de tv-ster, het fotomodel uit de boekskes, ... Wellicht dé doelgroep die nog meest gerechtvaardigd anoniem op een dating site zou staan? Heb je er ook al een keer mee kennis gemaakt? Je zou veronderstellen dat er een Match4BV voor bestaat :-). Te vermijden als je jezelf straks niet in de 'Dag Allemaal' wil zien staan ;-)

8. "De dief". Deze is helemaal niet fotoloos. Maar het profiel is wel gestolen en vals. Makkelijk te doen: Download de foto's van een bestaand profiel, kopieer profielteksten, en met dit materiaal maak je gewoon een nieuw gekloond profieltje aan. Ver gezocht? Misschien wel, maar het is wel al een keer gebeurd hier. Herinner jij het je nog?

9. "De believer". Een aantal mensen zijn overtuigd dat het zonder foto ook lukt. Oprecht. Een moedige keuze, die moet gerespecteerd worden. Ik ga er af en toe wel eens mee in discussie. Om te luisteren hoe men een partner wil vinden... "Echte schoonheid zit van binnen", hoor je dan wel es. En daar kan je niets tegenin brengen natuurlijk ;-). Profielen mét foto hebben volgens de statistieken wel 9x meer kans op een reactie.

10. De "single vampire". Dit zijn de enige usual suspects die 100% met reden anoniem blijven. Vampieren "pakken" immers niet op een foto ;-)

Dus: vergeef me mijn lichte vertwijfeling en terughoudendheid als ik niet makkelijk reageer op je anoniem profieltje. We hebben de kansen gewoon tegen, ik voel me er niet zo veilig mee, zeker niet bij volle maan ;-) ... enne, ik denk dat het voor ons mannen niet geheel ongezond is om te kunnen wegsmelten bij het zien van je foto's en te verdrinken in die grote mooie kijkers van jou ;-).  Vonken en vuur!


geplaatst door Axe - 7924 keer gelezen

beoordeeld 4.56/5 (34 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be