Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 17 augustus 2016

Wat moet je daar nou mee?

Het was een beetje impulsief beslist: we gingen op skitrip. Dat we elkaar nog maar 2 keer hadden ontmoet, vond ik niet echt een bezwaar.

Sinds ik 6 jaar ervoor mijn scheenbeen had gebroken tijdens het skiën, was het er niet meer van gekomen. En tijdens trailruns verloor ik nog veel tijd in de afdalingen omdat schrik allicht me teveel inhield. Toch terug die berg af durven skiën zou me dus goed doen.
We kwamen aan in een gezellige chalet met Nederlandse buren en de eerste avond verliep gemoedelijk. 's Ochtends vrolijk de skilift op, maar boven aangekomen brak het angstzweet me toch uit. Die scheenbeenbreuk, het pijnlijke transport en mijn (toen nog) man die troostend dichtbij bleef en al het georganiseer van me overnam, het leek gisteren pas. "Komt wel goed", lachte mijn gezelschap mijn bekommernissen weg en hij ging er amper zigzaggend vandoor met onze Nederlandse buren. Ik dacht aan mijn vriendin die haar datingavonturen was gestopt toen ze van één van haar dates te horen kreeg dat iedereen alleen maar voor zichzelf moet zorgen. Uit ons afstudeergroepje was zij de meest zorgzame. Tijdens onze studies bleef zij wakker tot iedereen 's avonds veilig thuis was, was ze studiecoach voor de tweedezitters, en ook daarna was zij degene waar we terecht konden voor troost, hulp en steun. Ze had liefdevol voor onze kinderen gebabysit, ze corrigerend toegesproken volgens de opvoeding die ze thuis kregen en als tieners te woord gestaan voor dingen waar ze bij hun eigen ouders niet mee aan durfden komen. De context waarin die man haar die woorden had toegesproken, was ons onbekend, maar getuigde van weinig zin in betrokkenheid. Het moet haar in ieder geval erg geraakt hebben. Ze stopte met daten en liet mannen voor wat ze waren. Ze hield ook helemaal op met zorgen. Als we gingen stappen in de Ardennen, had ze enkel nog haar eigen water bij. Gedaan met flesjes water, bananen en peperkoek voor iedereen in haar auto. Ze liep voortaan ook haar eigen tempo en wachtte niet meer op degenen die het moeilijk hadden, terwijl ze vroeger net degene was die de groep bijeen hield. Wij gingen er van uit dat het zou overgaan en vroegen haar wel eens wanneer ze terug zou gaan daten. "Wat moet ik daar nou mee", bleef het antwoord, "een afspraakje met een man waar ik niets aan heb?"
Toen ik mijn date zag afdalen, nam ik me plechtig voor haar die vraag nooit meer te stellen, want inderdaad, wat moet je daar nou eigenlijk mee, zo'n man waar je niks aan hebt?


geplaatst door FloraA - 7671 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be