Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 september 2016

Ik weet wat ik wil.

Een statement in heel wat profieltjes. Allicht door menigeen gequoteerd als koop- of verkoopargument dat ertoe doet. Maar precies dan schakelen in mijn hersenen een serie neuronen een weg naar kritische bevraging. Kan je ook niet weten wat je wil? En als je het wel weet, is dat echt iets om mee uit te pakken? Wellicht geen vragen voor een breed datingpubliek, maar daar hou ik van. Of weet ik wel wat ik in dit domein wil?

Als ik uitdruk dat ik weet wat ik wil, bevestig ik immanent een heldere logica: er is eerst willen en dan pas weten. Dat kleurt de quote ‘ Ik weet wat ik wil’ meteen al een pak minder heroïsch. Want gedrag lijkt dus primair gelinkt aan wat ik wil en niet aan wat ik weet. Verder is willen niet een eens en voor altijd kantklare act maar een proces. Dat kan op bepaalde momenten nog onaf zijn of evolueren. Dat noemen sommigen dan niet weten wat men wilt. Onterecht dus. Het gaat om wilsonduidelijkheid, twijfelen of in ontwikkeling zijn en dat kunnen we dan ook weten. En oh zaligheid, ik hoef niet op elk moment te weten wat ik wil. Iets kan voor mij echt niet belangrijk genoeg bevonden worden, om er mijn gedachten over te breken op zoek naar wat ik wil. Of een dagje rondlopen in twijfeltoestand kan heerlijk zijn. Verder kan ik willen zonder dat te weten, alvast niet op het moment zelf. Waarom zou ik het dan willen weten? Als ik doe wat ik wil, wat voegt weten wat ik wil daar nog aan toe? Weten wat we willen is eigenlijk een leuk product van onze evolutie, want zo kunnen we erover praten. Ook aan den toog. Over wat we willen of niet willen of over hoe wilskrachtig deze of gene wel is of niet. Leuke gezelligheid of omgekeerd. Maar met woorden uitdrukken wat je weet over wat je wil is natuurlijk verduldig of gewillig. Hetzelfde doen met daden, oogt een pak sterker. Maar daden volgen niet gedwee het woord. Wel zijn daden de enige valide en betrouwbare indicatie van wat ik echt wil. Niet mijn woorden erover. Hierover heb ik eens – al een tijdje geleden – geblogd op deze site onder de titel: ‘Nylonkousen’.
Conclusie of liever een suggestie. Laten we stoppen met te kwetteren dat we weten wat we willen. Daar is niets sterks aan. Doen of zichtbaar tonen wat je wil is het dus te meer.

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 6462 keer gelezen

beoordeeld 4.24/5 (25 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be