Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 september 2016

Niet mijn verantwoordelijkheid

Iemand mailt me op een bevriende site dat mijn profiel haar zeer aanspreekt. Ze leest erin dat we verwante zielen zouden zijn. Verder enkel tekst. Geen beeldjes. Ik mis ze maar wil toch met haar verder communiceren en vraag of ik haar ook kan zien. Maar dat kan niet. Geen foto’s voor onbekenden. Gewoon een principe.

Oké, dat hebben we dan gehad. We verblijden elkaar nog met een paar mailtjes. Stijl curriculum vitae. Eens geschreven is wat voor elk van ons was, vraag ik haar hoe we nu vooruit kunnen. Ze suggereert om elkaar eens te bellen. Ik word daar niet warm van en mede door een stapel kluswerkjes in een korte tijd, laat ik haar een paar dagen in het ongewisse. Dan een nieuw mailtje. Dat ze een beetje ontgoocheld is of wat meer had verwacht. Ik smartphone haar stante pede mijn nummer en het belletje volgt snel. Ik probeer het ijs te smelten met wat prulligheden over het zonneke, de kop koffie en de krant in de tuin. Maar ze omzeilt en legt uit dat de responstijd op een mailtje voor haar maximaal 3 dagen is. Dus ontgoocheld en jammer. ‘Ik begrijp dat’, zou ik standaard kunnen antwoorden, maar dat lukt me niet. ‘Ik voel me daarvoor niet verantwoordelijk’ is een kreet die ik spontaan wel uitadem. Even stilte. Een signaal dat wat meer toelichting welkom is. En dan smijt ik me een beetje om één en ander uit te leggen. Samengevat. Wij, behorend tot het mensenras, worden niet geboren met de gedachte of overtuiging, laat staan de norm, dat de responstijd op mailtjes 3 dagen bedraagt. Dat hebben we onszelf ingeprent of ‘wijs’ gemaakt. En dus liggen we zelf aan de bron van onze ontgoocheling als rasgenoten het item responstijd anders invullen of hanteren. Vandaar. Mijn betoog valt niet in vruchtbare grond. Zo meen ik dat te horen of aan te voelen. En zij bevestigt: ‘Dat we dan maar best ieder ons eigen pad verder gaan’. Een erg wijs levensinzicht voor iedereen en vooral voor gekoppelden. Ik bevestig dus en wens haar, zoals me dat is ingeprent, alle succes toe. Of hoe een simpel gedacht uit hoofde van de ene, een heldere reactie uitlokt uit dat van een andere. Woeps, naar verder!

Enjoy the road.
Senior


geplaatst door Senior - 6096 keer gelezen

beoordeeld 4.19/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be