Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 oktober 2016

Als mijn geheugen me niet bedriegt!

We zouden het resultaat zijn van onze opvoeding. Of breder gezien, van onze geschiedenis. Alles wat we meemaken, bewust en vooral onbewust, nestelt zich een plekje in ons brein. Vooraan, achteraan, aan de oppervlakte of ergens diep. En dat nu-brein stuurt ons in wat we denken, voelen of doen. Onze geschiedenis zijn we ook dankbaar. Tenminste af en toe. We vertellen enthousiast over het warme nest waar we in opgroeiden, over ons puberaal kattenkwaad achter de rug van leraars, over een eerste scheut verliefdheid van het kalvertype, over … Ook onze huidige relatie heeft een geschiedenis. Een lange of nog korte. We kunnen er met twinkelende oogjes op terugkijken, samen al dat mooie herbeleven, liefst met beeld en klank erbij.


Wat voorbij is, kleurt het nu. Dat weten we. Wat we allicht minder beseffen is dat wat we nu meemaken niet onze geschiedenis wijzigt maar wel de herinneringen eraan. Bijvoorbeeld. Ik heb een date. Bij mezelf ontwaar ik vlindergevoelens. Maar niet aan de overkant. Een beetje ijzigheid, zo meen ik aan te voelen. In de nadagen van de date zindert bij mij alles na. Eerder bedroefd, ontgoocheld of zelf pessimistisch omtrent mijn succeskansen op het liefdespad. Geen leuke ervaring. Verre van.Tot er een mailtje komt. Van de andere zijde. Dat zij of hij er nog aan terugdenkt, jou best wel leuk vond en solliciteert voor een vervolg. Dan kleurt dezelfde date van een paar dagen terug plots algeheel zonnig, spannend en veelbelovend. Of neem deze. Met mijn partner had ik een koek en ei relatie. Al een tijdje. Maar vandaag brandt de koek en ei tussen ons aan en gisteren krijgt meteen een andere invulling. Niet dat onze geschiedenis zelf verandert. Dat kan immers niet. Maar ik maak er wel iets anders van. Ik zoom dan vooral in op wat niet koek-en-ei was. Mocht dat er eigenlijk niet of niet vaak geweest zijn, dan creëer ik wel bij. Ik overschrijf mijn herinneringen in het licht van nieuwe en latere voorvallen. Zo kan wat voor mij vroeger gebeurd is, het gevolg worden van een voorval later. 

Bizar toch? Maar we herkennen het ongetwijfeld. Tijdens en ook na een vechtscheiding wisselen de partners voor elkaar van gedaante. Van ondraaglijke heerlijkheid naar hellevuur. In tijden van voorspoed buigen we terug op liefhebbende ouders en een schitterende opvoeding. Bij persoonlijk rampspoed ziet hetzelfde er drastisch anders uit. Zich optrekken aan wat voordien mooi, zalig of hemels was, oogt dan wel erg moeilijk.

Mijn herinnerend geheugen bedriegt.Vreemd maar ook spannend. Om ernaar te kijken of te beseffen. Vooral ook een item voor avondvullende discussies. Aan den toog. Of anders.

Enjoy the road.
Senior.

 


geplaatst door Senior - 4020 keer gelezen

beoordeeld 4.52/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be