Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 10 oktober 2016

Golflengte

Mijn favoriete radio kon ik vinden op de middengolf. Daar moest ik dan op afstemmen. Toen ik nog jeugdig jong oogde. Nu heet dat radiofrequenties. Klinkt wat killer.

Ook wij zenden continu uit op een bepaalde frequentie. Via woorden, mimiek, houding, bewegingen,…Als we op elkanders frequentie afgestemd zijn dan zijn we ‘in tune’. In gewone taal heet dit dat we op dezelfde golflengte zitten of meer romantisch dat het ‘klikt’. Een prettig gevoel, dat we graag koesteren.

We kunnen zelf een golflengte kiezen. Tenminste op de radio. Ook op mensen? Kunnen we actief afstemmen op de frequentie waarop iemand anders, b.v. tijdens een date, uitzendt? Luister naar wat hooggeleerden hierover ontdekten. In een nodendop, helaas.

Als een date met mij in gesprek is, zendt hij of zij massaal veel data uit op een bepaalde frequentie. In breintaal betekent dit dat een heleboel specifieke patronen in zijn of haar hersenen actief zijn of oplichten. Ik van mijn kant hoor, zie, voel, ruik, proef die data, overwegend onbewust. Via mijn zintuigen is mijn brein met hem of haar in contact. Ook in mijn brein lichten dan bepaalde neuronenpatronen op. Niet dat er dan meteen een klik is. Dit gebeurt enkel als de breinprocessen bij de beide daters synchroon verlopen. Dit is te zien op hersenscans. Bij mensen die met elkaar ‘in tune’ zijn gelijken de breinprocessen erg veel op elkaar.
Interessante ontdekking die vooral bij de ietwat ontgoochelde zoekers op deze site snel de conclusie doet oplichten: ‘Ha ha,…dus het moet toch slechts een koud kunstje zijn om de breinprocessen bij mijn date op die van mij af te stemmen!’ Een vier- of vijfstappenplan naar een zinderende klik. Wie kent ze? Of wie verkoopt ze in een slim gecommuniceerde workshop. Voor op een zondagochtend tussen 10 en 12. Hier alvast de trailer.

Breinprocessen synchroniseren mislukt altijd als je jezelf verkoopt of de andere overdondert: ‘Kijk eens wie ik ben of wat ik allemaal heb of kan’. Uiteraard ook als je de andere bekritiseert, veroordeelt of pakweg belachelijk maakt. Dat wisten we al. Minder aanvaard lijkt de gedachte dat dit ook het geval als je jezelf anders voordoet dan je echt bent. Bijvoorbeeld door opnieuw vaak slim gecommuniceerde tips voor een geslaagde date krampachtig in en daarna uit te oefenen.
Dan maar ‘ Ze moeten me maar nemen zoals ik ben.’ proberen? Kan lukken. Maar breinprocessen synchroniseren lijkt toch een beetje een werkwoord. Elkaar aankijken. Toch regelmatig. Het plaatselijke of wereldnieuws van de dag snel achter je laten om één en ander over je eigenste zelf prijs te geven. Kwetsbaarheid tonen nodigt anderen uit om zich op jou af te stemmen. Ook gericht ‘intunen’op de andere. Niet door continu vragen af te vuren. Dat creëert eerder afstand. Gewoon veel luisteren, inleven en terugkoppelen hoe je de andere begrijpt of aanvoelt. Je laten treffen door wat gemeenschappelijk is of verbindt. Ook vooral naar jezelf luisteren om aan te voelen of je in tune bent met de andere. Indien niet, bijsturen dan maar of algeheel vriendelijk bedanken voor de koffie. Met woorden of anders.

Op elkanders golfengte afstemmen is voldoeninggevend. Als dat lukt tenminste. Dit laatste ligt niet voor de hand. Onze maakbaarheid op dit gebied is toch redelijk begrensd. Gewoon omdat we verschillend zijn. Aparte individuen. Zoals onze omgeving of beschaving dit promoot. Opkomen voor jezelf, je eigen pad gaan, doen waar jij zelf zin in hebt, je helder profileren,…Het zijn dagelijkse boodschappen van kleins af aan. Ze missen hun effect niet. Misschien is dit de toekomst: gelukkige koppels zonder klik! Wie weet?

Enjoy the road.
Senior


geplaatst door Senior - 4320 keer gelezen

beoordeeld 4.06/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be