Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 19 januari 2017

OOSTERWEELLOGICA


Een onverzorgd baardig maar hooggeleerd heerschap in de logica publiceerde enige tijd geleden in een betere krant een hilarische blog. Althans naar mijn aanvoelen. Verrassend geschuif in zijn hersenmassa dat het niveau van tal van stand up comedians achter zich laat. Het betrof de Oosterweelverbinding. Gepromoot en ondertussen alom gekend als de enige haalbare oplossing voor de files rond ’t stad. Maar om die constructie te bouwen moeten eerst op zijn minst 30.000 auto’s uit de spits gehaald worden. Beter, meer, frequenter openbaar vervoer, gepensioneerden en werkelozen via nummerplaatherkenning en pittige boetes uit de spits houden, in sneltempo meer P+R’s aan de rand van ’t stad, leuke snoepjes voor carpoolers,….
De hooggeleerde in kwestie heeft een kat. Hij praat ermee als hij via logische redenering tot opzienbarende conclusies komt. Zoals in deze casus: de bouw van de Oosterweelverbinding die het fileprobleem moet oplossen, vereist dat het fileprobleem eerst opgelost wordt, waarna eigenlijk geen Oosterweelverbinding meer nodig is!
Beste daters, toen ik dit in mijn ochtendkrant las, wist ik dat mijn dag niet kapot te krijgen was. Van dit soort hersenspinsels krul ik me plezierig krom in mijn mandje. In dit geval maakte ik meteen en algeheel spontaan de associatie met wat velen onder ons op deze site geworpen heeft. Partnerrelaties die vast lopen. Geen files maar toch iets van stilstaan, blokkeren, geen vooruit meer of hoogstens accordeonmatig of à la Echternach. Vaak wordt er dan niet eens meer gepraat tenzij met onafgewassen borden die door de living vliegen. Listig koeioneren, onbereikbaar onderduiken. Alle contact verbreken. Maar om dit op te lossen moeten belanghebbenden vooraf weer min of meer normaal doen, getroost door een kop koffie of iets anders met elkaar redelijk praten, inclusief luisteren en mocht het mogelijk zijn ook inleven, empathie opbrengen. En stel dat dit tot op zekere hoogte en met enige duurzaamheid lukt, dan houdt het oorlogje voeren op en ligt de weg open voor een nieuw soort verstandhouding al of niet onder een apart dak. Er is dan geen extra of andere relatieprobleemoplossing meer nodig want ze is al aan het werk.

Logisch volgens de hooggeleerde maar helaas niet vanzelfsprekend in de praktijk. De brug of verbinding tussen vechtscheidende koppels moet vaak gemaakt worden via een derde. Coaches, advocaten of rechters. Jammer natuurlijk maar relaties dansen vaak buiten de regels van de logica. Gelukkig ook wel eens op een manier waar een mens blij van wordt.
Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 4027 keer gelezen

beoordeeld 3.94/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be