Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 7 februari 2017

Je moet me temmen, zei de vos tegen de kleine prins...

Eén van mijn lievelingsboeken  is 'De kleine Prins' van Antoine De Saint-Exupéry. Een sprookje voor kinderen, maar met onverholen maatschappijkritiek en gevatte 'tussenderegeltjes' voor volwassenen. Het boek zelf heb ik achtergelaten op mijn school, ik vind het in elk geval niet meer in mijn boekenkast. Ik heb het wel tussen mijn voorraad Arabische boeken staan, waarin ik kan lezen, als je ontcijferen ook lezen kunt noemen, tenminste, maar waarvan ik maar een fractie begrijp. 

Het mooiste deel vind ik het hoofdstuk waarin het prinsje de vos ontmoet, die hem leert dat je eerst iemand stapsgewijs moet 'temmen', zodat je elke keer weer uitkijkt naar het moment waarop je hem/ haar weer zult ontmoeten. Hoe het geel van het koren hem zal doen herinneren aan de kleine prins, ...

Daten is ook een beetje als temmen. Je temt elkaar, zodat je kunt uitkijken naar het moment van ontmoeting, elkaar steeds dichter durft benaderen, eerst met schroom, later onbevangen. Op die manier beschreven is 'temmen' één van mijn lievelingswoorden.

Met lievelingswoorden kan mijn muze al eens een duwtje geven in de rug. En dan durft er al eens wat poëzie opborrelen, en gaat het woord al eens spelen met andere woorden. Een voorbeeld ervan wil ik graag met jullie delen. 

Deugniet

Ik ben een beetje ondeugend, zei hij.

Dat mag, zei ze.

Je bent een deugnietje vol deugnieterij.

Of is het deugwellerij ?

Wie weet ?

 

Ik wil je tellen,

eh... temmen, zei hij.

O ja, antwoordde ze.

Tel mij maar.

Soms heb ik er maar één.

Elders heb ik er vijf en vijf.

En hier en daar wel twee.

 

Mag ik je temmen, vroeg hij.

Dat mag, en tellen ook.

Jij nietjedeug.

Of is het welletjedeug.

Vol deugwellerij.

En deugnieterij.

Deugnietje zijn is een ondeugd.

Een deugdelijke ondeugd.

 

Veel succes bij het temmen !

 

 


geplaatst door Vlas - 4299 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be