Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 15 februari 2017

LIFETIME WISDOM AWARD

 

‘Val en Tijntje’ zijn niet meer. De opwellende bries van warme romantiek is gaan liggen. De dag erna vroeg in de file. De kop nog niet fris. De gedachten nog bij gisteren. Een contrast dus. Eentje met een zachte overgang wegens voorzien, gewoon uit ervaring of van horen zeggen.
Contrasten. Ze bestaan en duiken geregeld op in de begankenis van ons bestaan. Ook op gebied van liefde en relaties. Hierover circuleren zelfs korte quotes die mij verblijden. Binnenpretjes, omwille van leuk geconstrueerde doordenkertjes. Ik deel.

‘Het probleem met ‘op of voor iemand vallen’ is dat je dan toch weer op moet staan.’ Dit soort vallen, daar houden we van. Van problemen is dan geen sprake. Tenzij voor de filosoof die het feestje verzuurt door verder te kijken dan onze neus en ziet dat vallen geen eindpunt is. Tenzij je blijft liggen natuurlijk. Hier dacht een Vlaams dichter ongetwijfeld ook aan toen hij quoteerde dat mannen uit liefde voor een vrouw op hun knieën kunnen vallen maar dat velen daarna ook op hun knieën blijven zitten. U neemt het de dichter niet kwalijk.
Een pittige variante op hetzelfde thema vinden we in: ‘Het probleem met de man/vrouw van je dromen is dat die droom ooit werkelijkheid wordt.’ Geef toe, die zit! De ideale man/vrouw kan nooit bestaan want eens ze zouden bestaan zijn ze niet meer ideaal.Dus blijven dromen! Vrij van de werkelijkheid. En op dit gebied mogen we ons als mannen gelukkig prijzen. We zijn bevoorrecht. Tenminste volgens een wijze man aan de toog: ‘Vrouwen’ zei hij,’ houden ons ver van de werkelijkheid.’ Hij genoot zichtbaar en daar genoot ik dan van.

101 jaar werd ze en dus ook nog eens gepolst om één of andere wijze raad of levensles te verkondigen. Op de radio: ‘ Waar verwachtingen beginnen, eindigt de liefde.’ Zo declameerde ze met rustige vastheid en een knalheldere stem. In één quote een dik boek over liefde en relaties samengevat! En nog gratis ook. Ze verdient een standbeeld of tenminste toch een hommage à la 'lifetime wisdom award'.

Quotes zetten wat complex is op scherp. Zowaar een kunst. Het is immers niet simpel om de dingen eenvoudig in kaart te brengen. Misschien heb jij dit nog nooit zelf gedaan. Niet erg. Je kan dan immers denken dat je het kan. Daarna niet meer. Ook een doordenkertje om het af te leren.

Enjoy the road.
Senior

 


geplaatst door Senior - 4395 keer gelezen

beoordeeld 3.61/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be