Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 4 februari 2017

PADWEG

Er is de weg waarlangs we stappen. Van A naar B. Op punt A zien of kennen we de weg naar B. Op punt B ligt het verharde pad of de route die we volgden er nog steeds.

Ook ons leven ontwikkelt zich langs wegen of paden. In essentie vaste en dus voorspelbare patronen, vergelijkbaar met verharde wegen: geboren worden, groeien, aftakelen en vergaan. Of op kleinere schaal: opstaan, werken, ontspannen, slapen of studeren, huwen, gezin maken, pensioneren. Of op nog kleinere schaal. Schema’s die in ons brein zijn ingeslepen en ons denken en doen strak sturen: alle politici zijn zakkenvullers, mannen denken maar aan één iets, aan de kassa moet je aanschuiven,… Paden die hard gemaakt zijn en blijven. Ook los van onszelf. Vastigheden die we niet zelf hebben gekozen en nauwelijks kunnen wijzigen. Repareren, bijsturen, kan nog maar ontpaden niet of uiterst nauwelijks.

Zo lijkt het erop dat het met onze vrijheid pover is gesteld. Alhoewel we dit ontkennen. Met klem en nog meer aan de toog. Op een eerste gezicht ook enigszins terecht. We kiezen toch zelf een partner. Trouwen moet niet maar kan. Idem voor kinderen krijgen en hoeveel. En elk jaar een andere vakantiebestemming of deze avond eens niet of wel op café. De weg die we in deze volgen lijkt op wat vogels doen. Zij gebruiken geen verhard of blijvend pad. Ze trekken zelf een spoor in het zwerk aangestuurd door instinct, intuïtie of innerlijke radar. Achter hen verdwijnt meteen ook elk spoor: vogel weg is weg weg. Een inspirerende metafoor uit het Taoïsme. Zeer herkenbaar bij kinderen die we hiervoor graag bewonderen. Vaak met weemoed want zelf hebben we het vogelvliegen ontleerd. Niet uit vrije wil en allicht ook niet voor de volle honderd procent. We blijven al eens graag vliegen of ervan genieten in onze mooiste droom: ‘May what I do, flow from me like a river, no forcing and no holding back, the way it is with childeren. ( R.M. Rilke)

Oei senior, dit is een datingsite. Hoort jouw diep gepeins wel thuis op het pad dat deze site? Misschien niet, of toch als ik mij aan vliegen waag. Wat ik overigens met plezier doe.

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 3526 keer gelezen

beoordeeld 3.88/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be