Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 23 maart 2017

DAGEN ZONDER

We zijn al aan vlees en vis toe. 40 dagen. Leuk. Je hebt er allicht zelf al eens aan gedacht. Misschien niet aan het drastische zonder maar toch aan het mildere minder. Maar ja hoe gaat dat hé? Dat van de gewillige geest maar het zwakke vlees. Je weet wel. Dus zijn zulke ‘dagen zonder’ welkom. Als duwtje in de rug. Niet zomaar een gedacht maar geplukt uit een diep doorwrochte ‘nudge’-theorie.

Maar toch. We beogen in dit leven zelfstandigheid. Weten wat we willen en vrij-wil-lig een eigen weg banen. Edoch, het lijkt niet echt te vlotten. Te zien aan het aantal ruggensteuntjes. Ze duiken regelmatig en steeds frequenter op. Zoals groepen, campagnes of ‘celebrities’ die de kar formeel trekken. Althans een tijdje. Of we kijken naar de overheid om ons op weg te zetten. Liefst in groep zoals (een halve) dag zonder auto. Het groepsgevoel, ergens bij willen horen. Dat helpt.

Maar hoe autonoom zijn we dan nog en willen we echt zijn? Het gaat erop lijken dat we afhankelijker worden. Onze weg niet zelf meer vinden. Of het gewoon leuker vinden of er zelf op rekenen dat anderen de weg wijzen. Zie het groeiende rijk van ‘personal coaches’ of van het aantal leuke kleuterigheden of kleuterige leukigheden: dagen zonder internet, dagen zonder terrasjes,voetbal of shoppen, dagen zonder daten of lief, dagen zonder daklozen, files of gluten, dagen zonder huiswerk, muziekschool of bungeejumpen…

Er prat op gaan dat we zelfstandig in het leven staan. Er vervolgens openlijk over facebooken dat we lid zijn van dagen zonder om alweer vervolgens, maar dan vaak aan de toog, toch te roepen dat we het allemaal beter of meer zelf moeten (kunnen) doen. Zoals het vroeger was, of metaforisch wordt samengevat in de kwadratuur van de cirkel. Toch eens dagen zonder dagen zonder proberen?

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 5053 keer gelezen

beoordeeld 3.47/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be