Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 6 april 2017

DANSEN

De dokter heeft gesproken. Op tv. Dat doet hij graag en staat ervoor bekend.Hij is gynaecoloog en deed kond over de relatie tussen voeding en (on)gezondheid. Hij wist daar niet veel over en heeft dus opgezocht. Wat anderen te vertellen hebben. Wetenschappers met naam onderzochten wat volgens de dokter nauwelijks wetenschappelijk te onderzoeken valt. Wegens de vele jaren die daarvoor nodig zijn. Twintig of nog meer om uit te vlassen of tomaten gezond zijn en een glas goede wijn slechte cholesterol doet smelten. Niet voor mekaar te krijgen en dus heerst er chaos. En daar wilde de dokter aan verhelpen. In de materie duiken na zijn uren en de resultaten van al dat gepeins op papier zetten. Want dan pas begrijpt men de materie. Een boekwerk dus onder de titel: ‘Dokter wat moet ik nu geloven?’ Pas verschenen, nog lang voor de boekenbeurs. Wat dit betreft dus algeheel onverdacht.

Maar wat leert de dokter ons? Iets over vlees eten, kanker en salami.Verder ook dat uit voeding minder gezondheidsvoordeel te halen is dan uit bewegen. Vooral uit dansen dat ‘en surplus’ goed zou zijn ter preventie van Parkinson en Alzheimer. Bovendien laat de dokter weten dat om te dansen je met twee moet zijn. Dat genereert intimiteit, wat helpt om een partner binnen te halen en ook binnen te doen. Allemaal super gezond zonder nadelen voor onze ecologische voetafdruk.
Hoe de dokter dit allemaal te weten kwam, is me onduidelijk. Allicht niet het resultaat van onderzoek gedurende tientallen jaren, nochtans nodig om chaos in het weten te voorkomen.
Vandaar een stoute gedachte: de dokter lost de chaos niet op maar doet er nog een schepje bovenop. Misschien hoopt hij hierdoor nog vaker het volk toe te kunnen spreken. In trendy parochiezalen of op tv. Heerlijk. Het is nu nog even wachten op een medialievende voedingsexpert die een boek pleegt over gynaecologie onder de titel: ‘Wat moet ik nu geloven dokter?’ Om erin te berde te brengen dat het afrodisiacale invloed van dansen ettelijke keren sterker is dan van zeg maar artisanaal gekweekte jumbo oesters. Niet echt 100% zeker, wegens nog maar een paar jaar onderzocht. Maar toch.

Enjoy the road
senior


geplaatst door Senior - 4826 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be