Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 april 2017

GESLOTEN KARAKTER

Een dame aan de toog. Een frisse verschijning. Mij bekend van ’t dansen. Een zeer gewaardeerd tangomaatje. ‘Wow…wat heb jij een mooi kleedje aan! Heel speciale kleuren, het staat jou erg goed.’ Een spontaan compliment voor haar van een vriendin. Dus niet van mij. Ik kijk mijn danspartner aan maar dan snel weer weg. ‘Lomperik,’ dicht ik mezelf toe. Maar laat verder passeren. Tot een volgende tanguera passeert en stopt. Om iets gelijkaardigs in haar richting te posten: ‘Mooi, heel mooi.’ Ik blijf wat heen en weer schuifelen, doende alsof er niets aan de hand is. Tot mijn ogen weer de hare kruisen. Ze kijkt me verongelijkt aan. Tenminste zo voel ik het. Ik ga dan maar overstag en prevel quasi onhoorbaar dat ik het inderdaad niet had opgemerkt. ‘Sorry, mannen hé?’ Maar die vlieger gaat voor haar niet op. ‘Nee, nee…’ riposteert ze, ‘Je bent gewoon heel erg gesloten. Van karakter of natuur. Jij ziet, voelt,… alles maar jij houdt dat allemaal binnen.’

Boem, die zit! Maar algeheel conform mijn tegendraadse impulsen - zo nu en dan – voel ik me bij haar feedback meteen wat meer op mijn gemak. Ze komt ermee een beetje op mijn terrein. Allicht met opzet. Maar dat besef ik. Zo kennen we elkaar. Dus ik dien van antwoord: ‘Maar dat is niet waar. Integendeel. Ik ben een open boek. Ik straal in alle helderheid uit wie of hoe ik echt ben. En ik blijf ook mijn eigenste zelve. Geen gedoe, geen toneelspelletjes om anderen te behagen.Voilà, zo is het.’
Ze hapert wat in haar gewone doen, kijkt even van me weg en ventileert dan dat ik eigenlijk wel gelijk heb: ‘Je doet je voor zoals je bent. En soms heb ik daar een mening over of wil ik het een beetje anders. Maar niet doen, blijf wie je bent, ’t is o.k.’ Oef,  voel ik dan, en wij terug de dansvloer op. Zonder verder commentaar.

Een paar dansnummertjes later. Alweer aan de toog. Passeert een andere tanguera, door ons allebei gekend en geliefd. Ik kijk haar aan en merk vragend op of de kleur van haar haar niet veranderd is. ‘Ja zeker.’ bevestigt ze. ‘Dat jij dat ziet!’ ‘Ach ja,’ flap ik er dan uit, ‘ik zie dat wel maar ben nogal van ’t gesloten type’. Mijn heimelijk plezier is mateloos. En dat merkt mijn danspartner natuurlijk op. ‘Toch een beetje geforceerd.’ mompelt ze haast onhoorbaar. ‘Doe maar terug gewoon.’

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 5432 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be