Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 1 mei 2017

AAIEN

Een spitse levensles in een beter krant: ‘Neem een kat in huis’. Zo’n beestje haalt zachtheid in een mens naar boven, doet geloven dat we best wel minzaam zijn en helpt ons om het eigenste onszelf graag te zien. Neurologisch bekeken gaat het om oxytocine. Het knuffelhormoon dat bij het aaien van diertjes vrijkomt en ons een prettig gevoel schenkt. Onbetaalbaar die lieve huisdiertjes!

Ook wetenschappers hebben dit onderzocht. Mensen met een huisdier – van het aaibare soort – voelen zich minder eenzaam of depressief, hebben minder stress, minder slechte cholesterol en een lagere bloeddruk. Ze bewegen ook meer. En klap op de vuurpijl, ze hebben veertig procent minder kans om te sterven aan een hartaanval.

De farma-industrie en de apothekers kunnen deze heerlijkheden allicht niet echt smaken. Maar het gaat nog verder.Want wat oreert een professor uit onze allereigenste contreien? ‘De aanwezigheid van een huisdier heeft hetzelfde effect op onze gezondheid als een partner of een goede vriend.’ Een hooggeleerde uit naburige contreien, doet er een schepje bovenop. Hij predikt dat als je omgaan met mensen lastig vindt, je in een huisdier een middel kan vinden om toch liefde te geven. Bovendien, zo beweert hij ervaringsdeskundig, hoef je niet bang te zijn dat je poes boos wordt als je het eens niet doet of de partnerpoes in de aanval gaat als je het wel doet of dat de poes na ’40 dagen zonder aaien’ gaat scheiden en met alle narigheden lastig gaat vallen die je van de mensensoort kan verwachten. Tenzij je allergisch bent natuurlijk.

Dus, waarom op datingsites nog jaren laveren van het ene profieltje naar het andere, van de ene ontgoocheling naar de andere als je gewoon ergens voor een paar eurocentjes een poes kan binnenhalen die tegen kost en inwoon en verder zonder enige lastigheid jou de hemel op aarde brengt? Of liggen hier voor datingsites nieuwe mogelijkheden bijvoorbeeld om een soort spin-off op poten te zetten voor poezen en andersoortige liefdesbeestjes: leuke fotootjes, korte beschrijving van karaktertjes, van plezierige of andere eigenaardigheden. Een paar dagen op proef en mocht het niet lukken, dan mag je het met hun baasje eens proberen. Op zoek naar een oxytocine-shot.

Enjoy the road

Senior


geplaatst door Senior - 5225 keer gelezen

beoordeeld 4.14/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be