Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 mei 2017

LOL

‘Koppels voelen zich gemiddeld gelukkiger dan singles.’ Blijkt uit studies. Dit laatste geeft de stelling zelf een sérieux. Voor velen toch. Maar hoe komen ‘studies’ tot zo’n conclusie? Wel, men vraagt een groep (in het jargon een representatieve steekproef) gekoppelden om hun geluksgevoel uit te drukken op een schaal van bijvoorbeeld 0 tot 5. Men vraagt hetzelfde aan evenveel alleenstaanden. Men vergelijkt dan het gemiddelde van de beide groepen en woeps daar is de conclusie!

Cijfers liegen niet. Dat is correct. Maar hun interpretatie is even elastisch als een slingeraap in zijn of haar puberteit. Zo zou het geluksverschil verklaard kunnen worden doordat de onderzochte koppels in ’t stad wonen en de eenlingen op de parking. Of misschien zat menig alleenstaande op het moment van de screening zonder werk terwijl dat niet geval was bij de anderen. Of wie weet kunnen we de boude bewering gewoon 180° draaien:’Mensen die het minder naar hun zin hebben, koppelen minder dan geluksplukkers’. In dit geval is het (on)geluksgevoel geen gevolg maar oorzaak.

Eigenlijk vind ik dit allemaal wel grappig. Vooral omdat om de halve haverklap stellingen kond worden gedaan die het 180°-trucje moeiteloos doorstaan. Een korte impressie.
‘Koppels waarvan de vrouw volslank is, scheiden minder’ of ‘ Van koppels die niet scheiden worden meer vrouwen volslank. ‘Mensen die sociaal zijn, zijn gelukkiger’ of ‘Gelukkige mensen zijn socialer’. ‘Zowel gescheiden mannen als vrouwen rapporteren meer depressieve klachten dan gehuwden’ of ‘ Depressieve mensen scheiden meer’.

Maar de leutigheid gaat nog verder. Nog niet zo lang geleden verbaasde een kenner van de materie de mensheid met de bewering dat personen met migraine gemiddeld 7 jaar langer leven. Hij was te gast op de televisie. De dag daarop beweerde een andere kenner in een ernstige krant dat deze stelling de toets van wetenschappelijk onderzoek niet kon doorstaan. En dit was voor creatieve humoristen of humoristische creatievelingen het startsein om meer van hetzelfde te googelen. Zo zouden optimisten 8 jaar langer leven. Idem voor niet-rokers. Voor vegetariërs is dat 10 jaar, voor joggers 6. Mannen die regelmatig – niet nader omschreven – borsten vasthouden – ook niet nader omschreven – doen het met 5 jaar meer. Zo ook wie dagelijks een glas wijn nuttigt. En verder ontvangen we een aanzienlijke levensduurbonus als we op het Griekse eiland Ikaria – toevallig mijn favoriete vakantiebestemming - geboren zijn, als we veel lachen, elke dag een appel eten, emotioneel stabiel zijn en als oude knar samenleven met een groen blaadje.

Een optelsommetje op het niveau van het eerste leerjaar laat snel zien dat een niet-rokende vegetariër die ook nog borstengezind is al gauw 23 jaar meer krijgt op zijn of haar teller. Langer leven vergt wel enige inspanning. Maar er is heel wat dat we singlegewijs klaar kunnen spelen. Voor een paar verlengers van het leven lukt dat niet. Ik weet nu eindelijk wat mij te doen staat.

Enjoy the road.
Senior


geplaatst door Senior - 5397 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be