Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 16 mei 2017

VERANDEREN

Alles verandert. Dat horen, zien, voelen we dagelijks. Gaan werken en winkelen wordt vaker thuis werken en winkelen. We werken nog tijdens de dag maar ook ’s nachts. Vast werk of job voor het leven hebben we niet meer. Zelfs geen voltijdse baan meer maar twee of drie deeltijdse. We werken als er werk is en dan desnoods 7 op 7. We praten niet met elkaar aan de voordeur op de stoep maar digitaal. We kunnen van geslacht veranderen en hebben geen man/vrouw meer nodig om kindjes te krijgen. We voeden ze niet meer zelf op maar delegeren dit aan scholen en grootouders. Vrouwen worden kostverdieners en mannen modern.

Dat alles verandert zal niet meer veranderen. De snelheid wel. Ook als het gaat om ons relationeel leven. We beweren nog altijd dat liefde het belangrijkste is maar in de praktijk gaat het werk voor. Na de studies storten we ons op de carrière. En op onszelf. We willen nog eerst de wereld verkennen, onszelf ontdekken of ontwikkelen, van alles en nog wat proeven, de eigen weg gaan, zelfstandigheid veroveren. De rest komt later. Een partner om mee samen te leven of apart. Eeuwig trouw of serieel, per benefit of zolang het duurt.

Vastigheden zijn er niet meer enkel nog veranderlijkheid. Het gaat steeds minder om vaste patronen in wat we denken of verwachten, om tradities of gewoontes.De weg wordt niet meer getoond, we moeten hem zelf vinden of banen. Op elk moment zelf de dingen evalueren en beslissen. Eigen doelen en grenzen uittekenen. Zelf onderhandelen en knopen doorhakken, zelf plannen, organiseren en conflicten oplossen, zelf anticiperen op veranderingen, accuraat reageren op mislukkingen of op wat onverwacht komt of wegblijft.

Onszelf managen niet enkel gericht op ‘hebben’ maar vooral ook op ‘zijn’. Dit is de uitdaging waar we voor staan als veranderlijkheid de enig zekerheid wordt. Misschien zijn we hier nog onvoldoende op ingesteld en voorbereid, te merken aan het succes van burn-out. Althans bij ons. Niet zo in bijvoorbeeld Zweden. Daar hebben ze een eigen geluksfilosofie: ‘lagom’. Het betekent: 'niet te veel, niet te weinig, net goed'. Of net genoeg is het beste. Wat doet denken aan de bekende quote ‘less is more’.

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 5189 keer gelezen

beoordeeld 4.2/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be