Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 10 juni 2017

EENZAAM

Je hebt een fijne partner maar je voelt je geregeld eenzaam. Of je bent single en eenzaamheid is je vreemd. Eenzaamheid kan je overvallen als je alleen bent maar ook in opgeleukt gezelschap. Hoe komt dat?

Eenzaamheid is geen toestand of situatie maar een gevoel. Gevoelens of emoties geven je onverbloemd en bovendien algeheel gratis feedback over hoe het met je gaat. Ze bedriegen je nooit. Zo berichten ze permanent over fysieke issues. Je voelt je dan moddermoe of kipfit. Maar ze tweeten ook over de rest. Over je psychisch welbevinden. Of je je goed in je vel voelt of niet. Of je je zin doet ofwel slaafje bent van gewoontes, tradities, sociale druk of ingebedde overtuigingen over hoe je je best gedraagt als man, als vrouw, als pa of ma, als werkende of vrijetijdbestedende mens. Of jij je in vrolijk gezelschap ook echt blij voelt of ondergesneeuwd geïrriteerd. Of je partner en anderen om je heen je waarderend laten zijn wie je bent of je (on)opvallend manoeuvreren in een rol die je niet ligt.

Gevoelens van eenzaamheid vertellen jou dat je je afgesneden voelt van jezelf. Niet bent wie je bent. Tijdelijk in bepaalde omstandigheden, chronisch of zelfs permanent. Je kan ze onderdrukken, er niet aan toegeven en doen alsof. Maar je kan eenzaamheid ook opzoeken en de helende werking ervan koesteren. Zo ervaar ik dat zelf en ooit verwoordde ik dit als volgt: ‘Vaak voel ik me vluchten of terugtrekken in mijn eigen verdomhoekje. Ik zoek gemakkelijk eenzaamheid op. Ik bedenk me soms dat ik er verslaafd aan ben. Met eenzaamheid ga ik graag op pad alsof het mijn beste kameraad is. Die niets vraagt en er altijd is als ik het wil. Die ik gemakkelijk kan verlaten en terugroepen. Die me niet lastig valt met eisen of verwachtingen. Die me niet bekritiseert als ik zwijg. Die daarentegen toelaat, laat zijn, laat gaan en staan.’

Als het ware een soort feestelijke ode aan eenzaamheid. Terwijl mensen merendeels eenzaamheid verafschuwen. Er bang van zijn. Of maatschappelijk als eenzaat aan de kant worden gezet. In de moderne razernij van elektronisch gekwetter, van drukkende sociale drukte, van overbevolkte lawaaierigheid, is eenzaamheid een luxe.

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 5694 keer gelezen

beoordeeld 4.23/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be