Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 26 juli 2017

SLECHT NIEUWS!

Ik las het. Het stond er letterlijk: ‘Intellectuele geesten hebben minder kans op geluksgevoel.’ Slecht nieuws voor deze site. Hoger opgeleide singles helpen om geluk in de liefde te proeven. Sisyfusarbeid?

Precies het vele verstand lijkt de boosdoener. Alsmaar denken, analyseren, wikken en wegen. Niet in het nu staan maar vooral vooruitzien naar morgen. Aan de kant blijven lummelen in plaats van te springen. Uitstellen tot er zekerheid is. Maar die is er natuurlijk nooit. Het is wachten op godot.

Ook imagogevoeligheid stremt. Als verstandig mans- of vrouwspersoon kunnen we ons geen folieke permitteren. Of impulsieve dommigheden. Verstandig doende zijn in het oog van al wie ons ziet. Ter bevestiging van wat we willen uitstralen. Althans aan de buitenkant. De woelige binnenkant wegmoffelen. Negeren. In eigen nat laten sudderen.

Maar als we dan toch over een behoorlijke portie verstand beschikken, is het dan zo dom om in de geluks- en liefdesmaterie met verstand te willen beslissen? Dom allicht niet. Maar de betroffen materie is complex. Er zitten honderden kantjes aan vast. Minnetjes en plusjes. ‘Ja-maar-tjes’. En die kan ons verstand niet in één keer behappen. Wegens een te beperkte bandbreedte van zeg maar 40 bits per seconde. Ons verstand loopt erin verloren. Vindt geen vastigheid en blokt dus af. Wachten op het licht of in een moment van zinsverbijstering toch maar impulsief springen of de stoppen laten doorslaan.

Maar wat met de ‘mindere’ goden in de intellectuele branche? Hoe ‘dommer’ hoe meer kans op geluk? Dat klinkt niet netjes en ook niet erg verstandig. Eerder meerbegaafd in aangelegenheden die aan ratio ontsnappen. We kunnen van ze leren.

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 3794 keer gelezen

beoordeeld 3.57/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be