Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 26 september 2017

VERKLEUTERING

We gaan er als soort op vooruit! Een hele dag zitten: niet doen! Na elke 30 minuten, toch even rechtstaan. Of erger nog, een hele dag niet ‘licht intensief’ bewegen zoals rondstappen, de trap nemen, het huishouden doen, rechtstaand werken..: niet doen! En voor wie nog kan volgen, een dag lang niet ’matig intensief’ bewegen zoals verplaatsen met de fiets, in de tuin werken, wandelen..: ook niet doen! Niet minstens één keer per week sporten: niet doen! Tenzij je eens intensief beweegt. Bij dit laatste slaat mijn verbeelding dan op hol. Niet dat dit het bedoelde intensief bewegen kan vervangen, maar leuk is het wel.

Asjemenou, kraaien ze allicht ten noorden van ons landje, bij het lezen van deze richtlijnen. Mooi gekleurd en geordend in wat een bewegingsdriehoek heet. Het broertje of zusje van de nieuw uitgevonden voedingsdriehoek. Een kleutertje dat rechtuit rechtaan op algeheel kindvriendelijke manier, pedagogisch vingerwijzend geholpen wordt om de juiste weg in het oerwoud van het aardse bestaan te vinden. Zo voel ik me aangesproken. De zoogdierensoort, evolutionair beloond met bewustzijn en gezond verstand, laag tot hoog opgeleid, kan het niet meer zelf. Er zijn handjes nodig die ons minutieus op het goede pad helpen en houden. Ze besparen ons denkwerk en moeite. Gewoon volgen en dan genieten van het besef dat je goed bezig bent (geweest). Wat dan moet gevierd worden door ons een goed te laten gaan. Ter compensatie van de regeltjesdruk. Mocht het op den duur toch fout gaan, dan ligt het aan die anderen, aan zij die ons voor moeten gaan. Of aan de overheid als we niet meteen een schuldige kunnen vingerwijzen.

Ik word hier echt niet vrolijk van. In één of andere nachtmerrie zie ik opgedraaide experten zwaaien met nog meer driehoeken: kleutertjes op het potje zetten-driehoek, eerste kus-driehoek, dochter gaat naar universiteit en op kot-driehoek, idem voor zoon maar dat is een andere driehoek, zoonlief krijgt op zijn 18de een ferrari-driekhoek….En wie weet een omgekeerde driehoek die in hemelse kleuren de menig vele relatievormen hiërarchisch ordent. Ter houvast van wie in dit kluwen geen draad weet te trekken: trouw tot de dood scheidt, trouw tot ontrouw of slijtage scheidt, seriële monogamie, friends with benefits of we frutselen maar wat….Maar, zoals ik pleeg te zeggen, het komt wel goed! Of niet?

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 3666 keer gelezen

beoordeeld 3.57/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be