Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 5 oktober 2017

Datingperikelen

De Liefde, het blijft mijn favoriete onderwerp. Daarin ben ik niet alleen, mijn gedacht. Zodra ik in gezelschap vertel dat ik online date, is de belangstelling gewekt. Mensen kunnen het niet laten. Ze willen allemaal weten hoe dat in zijn werk gaat. Of dat niet doodeng is. Of er creepy venten tussen zitten, of op zijn minst getrouwde exemplaren. Of daar ook ‘gewone’ mannen bij zitten, of enkel de marginale types belust op seks? Vooral de smeuïge details willen ze horen. Ik moet er eens ernstig over denken om daar een one woman show rond te schrijven. Het wordt zonder meer een avondvullend programma.

Voor een beginneling heb ik wel wat tips. Ga gewoon iets drinken. Een advies dat ik vroeger in de wind sloeg, stoer als ik ben. En dan zit daar zo’n man tegenover je, die maar blijft doorzeuren over de verbouwingen aan zijn huis en hoe veel ongeluk hij daar mee heeft. Je wil de sukkel niet kwetsen, en dus luister je geduldig, een glimlach op je gezicht gebeiteld. Tot ook de forel op je bord met zijn ogen begint te draaien, en je heldhaftig het gesprek over een andere boeg gooit. Of hij regelmatig datet met dames? Oeps, foute vraag. Het volgend half uur krijg je het trieste relaas van zijn liefdesleven te verduren, aangevuld met hoe veel malchance hij toch al gehad heeft. De forel blaast zijn laatste zucht uit.

Hoe vaker je datet, hoe sneller je leert. Je laat het niet meer zo ver komen. Dus gebeurt het dat ik na één koffietje al zeg dat wij volgens mij niet op dezelfde golflengte zitten. Soms lees ik dan opluchting op de man zijn gezicht; hij durfde het waarschijnlijk niet zelf te zeggen. Soms is er ook teleurstelling. Een uitdrukkelijke vraag om niet te snel te beslissen. Maar als je ’t weet, dan weet je ‘t. Mijn buikgevoel bedriegt me zelden. En heel soms wordt het heerschap in kwestie boos, zegt dat het altijd iets is met de vrouwen, en stapt met een boze tred weg. Ik zwéér het je, op zo’n moment moet je een flinke dosis acteertalent hebben om niet prompt in lachen uit te barsten.

Ik vind dat daten best wel fijn. Spannend ook, al ben ik nooit zenuwachtig. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen. Mensen en hun grote en kleine verhalen, hun vreugdes en hun frustraties. Er blijft al eens een vriendschap aan over, want soms klikt het zonder vonk. Dan pas kan je openlijk vertellen en elkaar adviezen geven vanuit het perspectief van het andere geslacht. De psychologe in mij likt er haar vingers bij af. De vrouw in mij echter zucht inwendig. Ik had het soms liever omgekeerd gewild.


geplaatst door Lieve_ke - 3014 keer gelezen

beoordeeld 2.92/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be