Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 20 november 2017

GRIJZE ZONE

Er zijn grenzen. Om te overschrijden als je vakantiegewijs zuiderse zonlanden opzoekt. Om te verleggen. Wat vaak op grensloos veel applaus onthaald wordt. Maar ook om aan gene kant te blijven. Tot hier en niet verder.

Grenzen overschrijden kan pas als ze er zijn. Duidelijk voor alle betrokkenen. Dat is vaak het geval maar bij tijd en wijle ook niet. Er is een grijze zone. Ontgrijzen door er toch grenzen in te trekken, lukt niet. Wegens te situationeel of subjectief. ‘Samen iets gaan drinken?’ of ‘Zal ik jou straks naar huis brengen?’ klinkt zeer anders uit de mond van een chef op het werk dan van een lichtvoetige onbekende na een spetterende fuif of van een goeie vriend(in) die je toevallig tegen het lijf loopt. Een algemene regel of afspraak brouwen over wat hier kan of niet, grenst aan het onmogelijke. Bijvoorbeeld ook tijdens het daten. Je ziet elkaar voor ‘t eerst. De man start drie wangkussen, niet gehinderd door enige grens. Edoch niet zo voor de dame. ‘Ik kus geen vreemde mannen,’ kraait ze. Waarop de man zijn manoeuvre stopt. Haar grens respecteert en grappend tot de zijne maakt: ‘Ik eigenlijk ook niet.’ Een wakkere man. Dat weze gezegd.

Of neem nu dit. Een schouderklopje tijdens een date in het park. Niets aan de hand. Maar even een arm om haar of zijn schouder! Allicht erover. Over ‘haar’ of ‘zijn’ grens. Want ‘de’ grens is er niet. Staat nergens geschreven. Je kan dus enkel proberen. Risico nemen om de wind van voren te krijgen. De grens aan den lijve ontdekken. Of dit vermijden door te verzoeken: ‘Vind je het oké als ik je even vastpak?’ Kan pakken. Voor gevorderden is er empathisch vermogen. De contactsfeer en wat bijhorend past of niet aanvoelen. Of vaardig lezen van minuscule non-verbale signalen. Een kunde maar vooral ook een kunst.

De grijze zone. Eigenlijk een leuk en spannend speelterrein. Voor wie er zuivere intenties en bedoelingen op nahoudt. Laat ons dit vooral zo houden. Er is al grijs genoeg in deze wereld.

‘Probleem met grenzen is dat ze inherent uitnodigen om ze te overschrijden.’

Enjoy the road.
Senior

 


geplaatst door Senior - 2909 keer gelezen

beoordeeld 3.6/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be