Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 15 november 2017

Het staat in de sterren

Daten, het is me wat. Ik merk dat daten bij mij golfgewijs gaat. Ik verklaar me nader.


Op een bepaald moment, ik vermoed als de juiste sterrenconstellatie aan de hemel prijkt, ga ik er volle moed voor. Ik herbekijk mijn profiel, verstuur een paar berichten, check meerdere keren per dag mijn mail. Als je nieuw bent op een site, of je heractiveert je profiel, dan is het de eerste weken om doen. Je krijgt regelmatig berichten, knipoogjes, glimlachjes, complimentjes. Als je chance hebt zijn er zelfs enkele heren die een berichtje sturen of de moeite nemen om te antwoorden. Heerlijk is dat. Je voelt je weer vrouw, de deugnieterij eigen aan jong-zijn komt weer naar boven. De kans is reëel dat je zelfs enkele mannen in real life ontmoet.

In mijn geval leidt dat tot nog toe niet tot een relatie, al kom ik best wel fijne mannen tegen. Na enkele weken daalt je ster op het datingfirmament trouwens exponentieel. Het nieuwe is er af. Daar volgt dan een periode van teleurstelling op, je gelooft er niet echt meer in. Met de moed der wanhoop stuur je hier en daar zelf nog een bericht, maar dat leidt nergens heen. Of je krijgt geen antwoord, of je krijgt een beleefd ‘Je bent mijn type niet’. Ik vind het enerzijds de max dat de man in kwestie toch de moeite neemt om te antwoorden. Maar als je meermaals per week diezelfde boodschap krijgt, dan is het zaak om niet verbitterd te raken. De laatste keer dat ik trouwens iemands type was, was toen ik bloed ging geven. Just saying.
Intussen heb ik geleerd dat dat het perfecte moment is om dating even stop te zetten. Profiel deactiveren zelfs, zodat je niet meer in de verleiding komt om toch stiekem eens te gaan checken. Je focust je op andere zaken in je leven, je aanvaardt dat een tweede betekenisvolle relatie blijkbaar zelden voorkomt in een mensenleven. Beetje gefrustreerd, dat wel. Maar niet zo ver dat ik helemaal verbitterd raak. Daarvoor ben ik trouwens van nature te zoet.
En dan, als de sterren weer eens in het gelid gaan staan, bekruipt je weer de zin om opnieuw werk te maken van het zoeken naar je wederhelft. De hele reutemeteut herbegint van voor af aan. Je poetst jezelf op, gaat actief op zoek naar wat voor leuks er tussen de aanbiedingen zit, en je zet je beste beentje voor. Ooit, ooit…


geplaatst door Lieve_ke - 3138 keer gelezen

beoordeeld 2.09/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be