Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 5 december 2017

DE VERKEERDE (vervolg)

We weten het vooraf. Partnerrelaties mislukken nogal eens. We zouden er dan van leren. Geen tweede keer en zeker geen derde keer tegen dezelfde steen trappen. Helaas gebeurt dit toch. Ook dat weten we.

Hoe krijgen we het voor mekaar? Hierop liet ik mijn licht schijnen in een vorig blog. Vooral tijdens onze kind- en jeugdjaren downloaden we in ons brein een soort softwareprogramma dat onze partnerkeuze aanstuurt. Onbewust dus. Algeheel buiten de controle van wat we met ons verstand lijstjesgewijs hebben berekend. Dit programma deleten en vervangen, bijvoorbeeld na een desastreuze ervaring, lukt zo maar niet, wegens te diep ingeslepen. Maar zoals ik al berichtte, er is hoop, weliswaar op een stevig bedje van moeite en inspanning. Ik waag me aan een paar tips. Voor wie geïnteresseerd is.

Vermoei je niet met verwijten. Noch naar de andere, noch naar jezelf toe. Dit doen we nogal eens als een relatie mislukt, maar het helpt geen knijt.

Duik ‘twee weken’ na een breuk niet meteen in een nieuwe relatie. Neem leertijd. Ga bewust op zoek naar wat je aanvankelijk bij je partner aantrok en vervolgens afstootte. Het kan bijvoorbeeld gaan om zijn/haar dominante of daarentegen volgzame karakter. Of om zijn/haar sociale vlotheid of daarentegen contactueel gesukkel. Om zijn of haar aanstekelijke humor. Probeer dit haarscherp te beschrijven, zelfs letterlijk op papier.

Aanvaard dat wat je aanvankelijk aantrok je daarna is gaan afstoten omdat het niet duurzaam matcht met jouw echte aard. Deduceer uit de mismatch wie je echt bent en zweer dan plechtig om aan jezelf trouw te blijven. Ook als het gaat om eerder ‘onsympathieke’ hebbelijkheden. Herhaal die eed niet één maar een paar honderd keer, liefst ook openlijk in het bijzijn van vrienden of kennissen en zeker net voor het slapengaan.

Oefen vervolgens hard om in al jouw sociale contacten trouw aan jezelf te blijven. Dus niet de anderen figuurlijk of zelfs letterlijk achterna te lopen, bedelend naar aanvaarding of succes. Observeer zodoende bij wie jij je goed, tevreden, gelukkig voelt en waarom. Hou vooral in de gaten of dat gevoel tijdens volgende ontmoetingen aanhoudt, duurzaam blijft of daarentegen al eens draait of keert.

Construeer op deze wijze een beeld van ‘jouw type’, zijnde degene met wie je ruimte ervaart om jezelf te zijn en te blijven. Slijp dit beeld in jouw brein in. Door het op papier uit te schrijven of te tekenen en vooral ook te verbeelden.

Op deze wijze herschrijf je in jouw brein langzamerhand het softwareprogramma dat je partnerkeuze regelt. Het grote werk is dan voorbij. Tijdens jouw tochten in het sociale jachtveld draait dit programma automatisch op de achtergrond en stuurt je quasi feilloos in de richting van een passend dekseltje. Blokkeer dit programma niet door te ja-maren. Met je verstand te jeremiëren over haar/zijn lengte, kleur van haar, merk van auto…Wijs is wel om niet op slag toe te happen. Een mens doet in deze materie zijn best om goed voor de dag te komen. Draai dus potentiële partners al eens 380 graden in totaal verschillende, ook ongeplande situaties of omstandigheden en lees foutloos de printouts van jouw softwareprogramma.

Enjoy the road.
Senior

 


geplaatst door Senior - 3162 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be