Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 19 december 2017

HET WEZE GEZEGD

Sterke uitspraken. We vangen ze al eens op. Hier of daar. Ze doen wenkbrauwen fronsen, oogjes knipperen of ook al eens glimlachen. Maar vaak beklijven ze. We onthouden ze om als ’t moment er is, op te diepen en te berde te brengen. Auteurs onbekend, tenzij anders vermeld.

‘Wie gelukkig is, heeft er geen behoefte aan om dat kond te doen!’
Of anders verwoord, wie openlijk zegt gelukkig te zijn is dat in het echt wellicht niet zo echt! Maar we horen gelukkig te zijn. Dus leuken we onze status van zijn een beetje op. Met woorden. Die zijn gratis en welwillend. Algeheel onwillekeurig denk ik in dit verband ook aan andere vaak gehoorde of gelezen uitspraken. Zoals: ‘Ik geniet van het leven.’ of ‘Ik sta met mijn twee voetjes op de grond.’ of ‘Ik weet wat ik wil.’

‘Het grootste communicatieprobleem is dat we niet luisteren om iemand te begrijpen maar om onmiddellijk weerwoord te geven.’
Zo hebben we het geleerd. Uitdragen waar het volgens ons op staat. Ons standpunt tegenover dat van de andere. Ben je daarentegen op zoek naar het helende effect van iemand die gewoon mening- of oordeelloos luistert, dan moet je tegenwoordig naar de psycholoog of therapeut. Dat is hun vak. Tegen betaling dan wel.

‘Wanneer een vrouw tegen me zegt dat ze voor altijd bij me wil zijn, dan zet ik het liefst de 100 meter sprint in.’ (R. Walschaerts)
Zo zijn we of zijn we geworden. Door de tand van evolutie in denken en doen. We willen steeds meer de uitgang open houden of op elk moment kunnen kiezen. We willen mindfulnessgewijs de liefde hier en nu. En morgen zien we wel.

‘De meeste mensen zijn teleurgesteld als hun zorgen uitkomen.
Strikt logisch gezien is dat een beetje vreemd.
Als je je zorgen maakt en ze komen uit, dan is er iets gelukt.
Dan heeft het creatieproces gewerkt.’

Enjoy the road.
Senior

 


geplaatst door Senior - 2937 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be