Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 15 januari 2018

DAAR GAAN WE WEER!

30 dagen: ‘Neuters gonna neut’. Dertig dagen dat we niet mogen klagen of zagen. Niet over ’t weer, niet over kakelende maar geen eieren leggende politici, niet over hitsige hormonen van lastig mansvolk. Zelfs niet over al die zagende klagers elke dag op facebook of twitter. Nochtans er valt wel wat te klagen. Gisteren nog struikelde ik bijna horizontaal over een losliggende tegel op het voetpad. En in het pakje boter dat ik kocht was een serieuze deuk. Ik zag het pas bij uitladen thuis. En daarmee dan terug naar de winkel tjokken, ja da’s ferm lastig. En ’t ergste moet nog komen. Ik heb met carnaval een weekje skiën geboekt. Nu lees ik dat daar horden winterpretters al dagen vastzitten. Niet weg noch weer kunnen. Ja maar, en de kinderkes dan? Die kunnen gewoon niet naar school. Ik wil het niet meemaken.

‘Hoe is’t?’ ‘Eeeuuuh, aaahhh…ik mag niet klagen.’ Hoezo, ge moogt niet klagen? ‘t Zal wel zijn! Allee jong, laat je maar eens goed gaan, ik kan tegen een stootje. Gooi het in de groep. Dat kan opluchten. Een beetje rust herstellen in jouw geëmotioneerd brein. Om er dan weer tegenaan te kunnen gaan. Bovendien, klagen verbergt ontevredenheid. En dat is oké. Want zeg nu zelf, ontevredenheid is de motor van verandering, verbetering, vooruitgang, meer met minder of omgekeerd. Hebben die pipo’s van ‘30 dagen zonder’ daar al eens over gepeinsd? Allicht niet.
Gisteren nog botste ik op mijn buurvrouw. Niet letterlijk natuurlijk. Wij praten niet zo vlot. Geen echte match op dat gebied. Maar begon ze daar te zagen over haar voornemens. Gefabriceerd per 1 januari en nu al in de lappenmand. Ik voelde onmiddellijk een band en dat trok vlotter gebabbel op gang. Dank zij haar gezaag. Juist naast de losliggende tegel op het voetpad. Ik kon haar zelfs geruststellen met de spitante gedachte dat we rond nieuwjaar een paar dagen hebben om voornemens uit te broeden en dan de rest van het jaar om ze te verknallen. Maar voor dat laatste had ze geeneens zoveel tijd nodig. Keigoed toch?

Enjoy the road.
Senior


geplaatst door Senior - 4118 keer gelezen

beoordeeld 2.9/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be