Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 12 februari 2018

UITBESTEDEN

Het stond in een kwaliteitskrant. Babysitters komen aan de schoolpoort jouw koters ophalen. Om ze naar huis te brengen en hun huiswerk te laten maken. Om ze naschools op te vrolijken met een dansje of een balletje trappen in ’t park. Om ze in bad te stomen en bedklaar te maken. En dan nog te koken, ook voor pa en ma.

Hun roepnaam is: polyvalente naschoolse nanny of p2n. Voor oppasdiensten een gat in de markt. Of verbreding van het al bestaande gat dat naschoolse opvang heet.Tot een uur of zes. Maar dat volstaat niet meer. Jobs kennen geen uren en er zijn de files. De enige dagelijkse zekerheid.

Uitbesteden boomt. Opa’s en oma’s, babysitters van het gewone soort en crèches. Jeugdbewegingen en -kampen in allerlei maten en soorten. Kinderhotels voor een weekendje of langer. Een cynische gedachte uit het brein van een lotgenoot aan de toog wordt stilaan werkelijkheid: je zet kindjes op de wereld om ze na een paar maanden al uit te besteden en rond hun eerste communie terug op te halen.

Het is trendy. Omringen met aannemers. Voor onderhoud van huis en tuin, voor bbq of tuinfeestjes, voor communies en huwelijken of de wekelijkse pizza, voor all-in vakanties, om een huis of droomjob te vinden, om ….Wat goed gedaan wordt, doen we niet meer zelf. Zo kraait allengs het nieuwe normaal.

Ook op relatievlak? Er zijn de liefdesmakelaars. Ze serveren de gedroomde partner. Op maat. Voor vrijblijvend verkeer of contractueel engagement. Maar dit kan beter. Of we met iemand matchen, voor even of altijd, ligt aan hoe we in elkaar zitten. Het aandeel hierin van een genetisch component is niet onbeduidend. Zo’n 50 percent voor extra- of introvert zijn en voor positief of negatief emotioneel zijn. Als voorbeelden. Maar ook onze omgeving en geschiedenis doen hun werk. Een aantal kenmerken komen erbij, worden versterkt of slijten uit.

Ons genetisch materiaal kunnen we in kaart laten brengen: ons genoom. Door aannemers, voor enkele honderden euro’s. Idem dito voor onze eigenschappen zonder rechtstreekse genetische code. Al deze data kunnen dan geordend worden. Informaticagewijs, bijvoorbeeld op een usb-stick. Door alweer aannemers. En dan ermee naar een centrale databank. Om te vergelijken met een paar duizend andere gelukzoekers. Doldriftig uitkijkend naar matches. Minstens een tiental. Om eerst te skypen of te whatsappen. En dan uit te nodigen voor een babbel. Dat moeten we nog zelf doen. Met graagte!

‘Jij bent chaotisch en ook ontrouw.’
‘Sorry, het zit in mijn genen!’

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 3435 keer gelezen

beoordeeld 3.09/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be