Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 12 maart 2018

EMOTIES

Emoties associëren we doorgaans met negatieve belevingen van het intense soort. Zoals boosheid, angst of verdriet. Maar we beleven er ook positieve zoals diepgaande vreugde of uitbundig geluk.

Emoties drijven op energie. Van het opgeklopte soort dat des te heftiger een uitweg zoekt. In explosies van blijheid, zottigheid of van gitzwarte duisternis. We kunnen proberen ze te beheersen, te verbergen of onder controle te houden. Of ervoor kiezen om ze toe te laten. Ons erin te wentelen. Ze voor even of langere tijd baas te laten spelen.

Emoties zijn buitengewoon betekenisvol omdat ze nooit liegen. Ze informeren ons onverbloemd over gebeurtenissen, dingen, situaties die ons wel dan niet zinnen. Ze signaleren dat we energiek stromen, vol levenslust. De lichtheid van bestaan ritueel dansen. Of dat we ons daarentegen met weerzin struikelend verder slepen. Dat ons doen of laten klopt met onze eigenheid of dat we onszelf geweld aandoen of zelfs negeren. Onszelf ont-eigenen als het ware.

We voelen emotionele buien als eens hangen. Niet zelden activeren we dan een vluchtprocedure. Maar dat slaagt haast nooit. Ze blijven achtervolgen. Ze roepen om aandacht. We kunnen ze dus beter tegemoet gaan, er een babbeltje mee te doen. Zoals met de buurvrouw en haar wollig hondje op het voetpad. Dat duurt dan wel even, maar het stopt ook op haast natuurlijke wijze. Aandacht heelt ook in dit geval en opent al eens perspectief en vooral durf om verder te gaan. Een pad te kiezen dat nauwer aanleunt bij de eigen ziel in plaats van die van anderen. Een pad dat energie vrijgeeft in plaats van onderdrukt tot ze uitbarst.

Emoties confronteren ons met onszelf. Ze doen onszelf tegenkomen. In goede en kwade dagen. Ze spiegelen keihard wie of wat we echt (niet) zijn. Een spiegel waar we best in kijken, mochten we op zoek zijn naar iemand die ons kan helpen om vrediger door het leven te gaan. Zelfhulp heet dat. Ook deelbaar met al wie waar we intens van houden.

Blijf jezelf. Er zijn al anderen genoeg.

Enjoy the road.
Senior

 


Bekijk mijn profiel op match4me.be

geplaatst door Senior - 1799 keer gelezen

beoordeeld 4.18/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be