Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 17 april 2018

DATERSLEED

‘Dat vond ik echt niet plezant. Meer nog, ik voelde me boos en opgedraaid. Wat denkt die vent eigenlijk? Dat de zon om hem draait of zoiets. Wat een arrogant sujet.’

Tot zover een superkorte edoch snedig verslag van een single dame over haar date met een dito man.

Datersleed? Zo kan je dit betitelen. Niet aan te ontkomen als je in het land van niet gekende solitairen een een-op-eenverkenning onderneemt. Alhoewel het ook kan meevallen: vriendelijk, voorkomend, invoelend of empathisch, open en luisterbereid….Geen perfecte match, toch een fijne ontmoeting.

Maar bestaan ze echt? De hondsbrutale singles. Of kamperen ze enkel in ons gedacht? Omdat we dat met zijn allen hebben afgesproken, al lang voor onze tijd. Overeengekomen om het opperdier mens dat in gezelschap nippend aan een glas cava de hele tijd ongegeneerd zichzelf in de aandacht spijkert, arrogant te noemen. Kwestie van klasseren en vergelijken. Weten wie wat is en hoe te handelen of te reageren. Want klassementen generen gevoelens of bij tijd en wijle heftige emoties. Directe bron en oorzaak van wat we daaropvolgend doen of laten. Bij deze, de cava-kompaan op zijn of haar plaats zetten, non-verbaal geïrriteerd zitten janken, het hazenpad kiezen na een bedankje voor de traktatie. Om vervolgens over deze ervaring rijker uitgebreid te whatsappen met gelijkgestemde wapenbroeders of –zusters. Ontladen richting rustpunt. Of wie weet – oh hemelse zaligheid – om erachter komen dat arrogantie en soortgelijke stempels op zichzelf niet bestaan. Uitvindsels zijn van de eigen soort. Om klaar te zien in het mensenvolk en in hoe ermee om te gaan. Of om statistiekjes te maken. Meer niet.

Wie dit bevroedt, blijft vrij van onrust, ongenoegen, boosheid, kwaadheid of andersoortige lastigheid. En slaagt er zelfs in om tussen cava en plat water intens te genieten van het opgevoerde schouwspel. Gratis bovendien. Om daarna even single de vertrouwde stek terug op te zoeken. Geheel in vrede met zichzelf en vooruitkijkend naar wat nog komen mag.

                                           “Feelings are just visitors, let them come and go.”

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 3599 keer gelezen

beoordeeld 3.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be