Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 december 2018

HIER en NU

 

Dat is wat we met zijn allen moeten doen. In het hier en nu leven! Leuke oneliner en het mantra bij uitstek van de gelukmakers. Je kan het leren. Mits je ervoor betaalt.

Aan een toog:
‘Tja…hier en nu, klinkt mooi maar als ik enkel hier en nu leef, dan is mijn leven binnen de kortste tijd een complete chaos.’
‘Hoezo?’
‘ Ik heb kids. Ze moeten morgen naar school en ik heb geen boterhammen meer in huis.’ Of: ‘ Ik wil deze zomer graag op vakantie naar één of andere Costa. Mag ook op een andere plek maar liefst met veel zon en water. Dat moet ik alvast nu regelen. Wachten tot de dag zelf is geen goed idee. Me dunkt!’

We wandelen ook wel eens in het verleden. Naar toen we onwillekeurig verliefd werden bijvoorbeeld. Toch plezante herinneringen en dus helemaal niet te mijden. Daarentegen kunnen we ons ook in het hier en nu godheerlijk miserabel voelen. Zoals de auto die nu niet start. Of een date die het onaangekondigd laat afweten waardoor je hier en nu staat te blinken.

Het gaat allicht niet om de processen op zich: hier en nu leven of achteromkijken of vooruitleven. Het gaat erom wat ze met een mens doen: blij maken, moed geven of daarentegen depressiviteit of bijvoorbeeld slapeloosheid creëren. In het verleden blijven hangen of gestaag zeuren over de toekomst en over wat je nog niet bereikt hebt, kleurt ons leven niet gelukkig. Op zulke momenten helpt het inderdaad om te focussen op wat hier en nu reilt en zeilt. Om te aanvaarden en er maximaal van te genieten. Dus niet om er een soort doel van te maken. Wegens dan terug bezig met toekomst: ‘Tsjoeme….ik was weer even weg. Weg van hier en nu. Dat moet beter!’

En tot slot een doordenkertje. Terugblikken op wat was of vooruitkijken naar wat nog niet is, doen we nu en hier. Iets anders dan hier en nu bezig zijn, lijkt dus onmogelijk. We kunnen niet ergens anders zijn dan in het hier en nu.

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 2767 keer gelezen

beoordeeld 3.42/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be