Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 24 december 2018

VOORWAARDELIJK

Op deze site zoeken we een partner. Iemand om van te houden. Dit lukt niet met om het even wie. Uiteraard. We hebben expliciet of eerder verborgen ons lijstje. Met verwachtingen. Een schilderijtje van de ware. ‘Minimaal 1m65. Iemand die me mist als we niet samen zijn. Iemand die me neemt zoals ik ben en me de nodige bewegingsruimte gunt. En ook niet meteen achterdochtig of jaloers wordt. Iemand waarmee ik kan buiten komen, die op zondag pistoletjes haalt en ontbijt op bed serveert, toch minstens af en toe. Iemand die het rugzakje al kwijt is en ook financieel alles op een rijtje heeft. Kortom iemand die mij gelukkig maakt in goede en kwade dagen.’

Dit zou een lichtvoetige samenvatting kunnen zijn van wat op deze site te lezen staat.Waaraan kandidaten dienen te voldoen om van start te gaan. Maar ook voorbij de startvoorwaarden, eens ze als partners samen op pad gaan, blijven gelijkaardigheden spelen in de wijze waarop ze met elkaar omgaan. De één wil dan dat de andere wel dan niet komt inwonen, op zondag bij de schoonouders mee op de koffie gaat, een specifieke hobby laat vallen, dit of dat niet meer doet…Als blijk van graag zien.

Voor menigeen klinkt dit eerder gewoon. Normaal. Niet voor wie er vanop afstand over mijmert. Om erachter te komen dat graag zien vaak afhangt van voorwaarden. Van zaken die we van een ander als het ware claimen. Claims die iemand moeiteloos invult wegens in zijn of haar DNA al ingegrift. Of daarentegen met moeite aan tegemoet komt door in te leveren op het eigen zelf. Inboeten om graag gezien te worden of toch dat gevoel te hebben.

In de liefde zou het aldus bovenstaand hersengekronkel gaan om eigenliefde. Uiteindelijk.
We houden van iemand vanwege wat onszelf bevalt of goed uitkomt. Of we bedrijven een soort ruilhandel: als jij …dan zal ik …. Dit klinkt niet echt romantisch maar allicht wel realistisch. Te wijten aan wat we ego noemen. Van kindsbeen af gestimuleerd tot zelfs opgefokt. In mooiere bewoording luidt dit: weten wat je wilt en dat ook doen, jezelf blijven en daarvoor opkomen. Aldus zijn relaties ego-gekleurd en hoe groter het ego hoe donkerder de kleur. Maar het omgekeerde is ook waar. Het kleiner het ego hoe onvoorwaardelijker de relatie. Hoe meer het gaat om wie iemand is in plaats van zou moeten zijn. Toch een mijmerende gedachte in deze dagen van peis en vree.

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 2810 keer gelezen

beoordeeld 2.91/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be