Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 11 september 2018

DERDE PAD

Je duikt met iemand het bed in. Tevoren was er niets tenzij drift of lust. Daarna is er ook niets. Zelfs geen lust of drift. Elkeen de eigen weg, weg van elkander. Misschien later nog een herkansing.

Je duikt met iemand het bed in. Tevoren was er binding. De afspraak of engagement om samen door het leven te stappen. En zo blijft het ook erna. Althans in verwachting of bij contract. Samen ten tonele op sociale media, op allerlei familie- of andere feestjes. Samen reizen en op vakantie. Samen huisje, kindje, boompje, beestje. Er zijn met en voor de andere. In goede en kwade dagen. Eén tandem op dezelfde weg. Als koppel.

Je duikt met iemand het bed in. Daarvoor fietste ieder op de eigen weg. Maar er was verbinding. Daarna gaat elkeen weer het eigen pad. De verbinding blijft. Geen L.A.T of nieuw samengesteld gezin met belendende geplogenheden. Geen…. koppel. Wel volle goesting, inclusief engagement, om tussen de eigen paden een derde te banen. Om elkaar oordeelvrij te begrijpen, te spiegelen en daardoor bewuster te maken van eigen blinde vlekken. Om voor elkaar te supporteren, ook met duwtjes in de rug. Om haar plafond te schilderen en de kleur van zijn plastron te kiezen. Om intimiteit te vieren. De lichtheid van ’t bestaan te proeven en ieders geknoei ermee te koesteren. Om te reizen. Om te doen wat je in alleenigheid niet kan. Om toe te voegen dus. Niet om in te leveren. Om meer of beter te leven wie je bent en minder te zijn wie je leeft. Om bij tijd en wijle te fluisteren: ‘Merci voor ’t samen zijn. ’t Was heerlijk fijn. We parkeren terug op ’t eigen pad. Tot de volgende.’

Simpel? Helaas niet. Ongewoon en allicht voor velen utopisch. En toch. Het kan. Als je in dit derde pad zelf gelooft. Er warm voor loopt. Als je dat ook meteen voor anderen duidelijk maakt. Bijvoorbeeld al tijdens een eerste date. Als de partners op dat derde pad elkaar de ruimte geven om onvoorwaardelijk open te zijn. Over wat ze wel of niet willen. Als ‘Nu niet’ voor de ene net zo ontvangen wordt door de andere. En dus niet ‘Zie je wel, hij/zij ziet me niet graag.’ of ‘Alleen maar als hij/zij goesting heeft.’
Met deze openheid loopt het al eens moeilijk Uit vrees om verkeerd begrepen te worden, om kritiek te krijgen, om conflicten te veroorzaken. Edoch, ook hier geldt de simpele wetmatigheid: oefenen met vallen en opstaan.

Enjoy the road
Senior

 


geplaatst door Senior - 4124 keer gelezen

beoordeeld 3.92/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be