Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 11 maart 2019

Het sleuteltje

Deze blog is zo onwezenlijk, dit verhaal is zo straf dat ik geregeld nog in mijn arm knijp om me ervan te vergewissen dat het allemaal wel echt aan het gebeuren is ;-).

Het begon allemaal een week of zeven geleden. Op een rustige avond bladerde ik argeloos doorheen de pagina's van Match4Me. Niet dat ik nu zo hopeloos op zoek ben naar mijn perfecte match... Je gaat immers al zoveel jaren als doorwinterde single alleen door het leven. En gehard door enkele behoorlijk foute ervaringen ga je toch steeds meer en meer overtuigd geraken dat het jou niet meer overkomen gaat...

Tot plots twee grote ogen me aanstaarden. Het waren de ogen van een suggestieve, beetje bewust wazige foto waarop je eigenlijk eerder moeilijk iemand zou kunnen herkennen. Maar die ogen herkende ik onmiddellijk! Het ware de grote mooie smaragdgroene sterretjesogen van ... Elsie! Mijn adem stokte abrupt en mijn hart begon plots wild te kloppen. Is dit echt? Is dit echt Elsie? Ik checkte onmiddellijk haar facebook profiel, en zag er tot mijn verbazing dezelfde suggestieve foto staan. Dus het wás zij! Ik kon het haast niet geloven...

Nu, het verhaal van Elsie en mezelf gaat al een hele tijd terug. We leerden elkaar kennen op Match4Me in de zomer van ... 2011! Het was een fantastische kennismaking, hoewel we elkaar nooit in 'real life' hebben ontmoet. Destijds is het dan ook niets geworden tussen ons... maar dat verhaal heb ik reeds opgetekend in een blog enkele jaren geleden:

https://www.match4me.be/blogs/2016/11/virtueel-is-irreel.php

Als je dat relaas leest, zal je begrijpen dat ik best wat terughoudend was nu ze opnieuw op Match4me opdook. Ik was in 2011 stapelverliefd geworden... op een facebook contact :-). Stiekem had ik Elsie sedertdien gedurende jaren gevolgd op fb. Af en toe bezocht ik een beetje deemoedig haar profieltje, en zag dat ze gelukkig was in het leven. En dat geluk verdiende ze uiteraard! Maar toch bleef ik haar onzichtbare, verliefde, stille aanbidder,... van een onmogelijke liefde. Ooit zaten we zelfs een keer pardoes per toeval naast elkaar in de bioscoop, beiden met onze kids ;-). Maar ook toen kwam het niet tot een kennismaking...

Maar na mijn emotionele opdoffer van 2011 wou ik vooral niet opnieuw een blauwtje oplopen en op het hart getrapt worden. De schrik sloeg me zo in de benen dat ik na een eerste uitwisseling van enkele berichtjes op M4M besloot haar snel te blokkeren... het zou me niet opnieuw overkomen!

Maar de gevoelens waren té intens...wat als het deze keer anders zou lopen?? Zou ik het mezelf ooit kunnen vergeven als ik dit geen kans zou geven? En na een week besloot ik de blokkering op te heffen... maar wel voorzichtig te blijven.

Elsie zocht daarna zelf opnieuw op M4M contact met me op. Vrouwelijke nieuwsgierigheid dus ;-). We geraakten terug aan de babbel, en schakelden opnieuw over op facebook. En nog steeds voelde het fantastisch... nooit een vrouw ontmoet die zo open, (h)eerlijk en intens kan communiceren, fantastisch was het. Ze beloofde me dat we elkaar deze keer ook écht zouden ontmoeten, maar dát kon ik nog steeds moeilijk geloven ;-). Het was allemaal zo surrealistisch... na 8 jaren! Doch toevallig hadden we beiden ingeschreven op het Valentijnsevent van Smartvibes. Je weet wel: waar de mannen een sleuteltje krijgen en de vrouwen een slotje :-). En daar zouden we elkaar zien.

En wat was ik nerveus die donderdag :-). Vroeg op de middag al het kantoor verlaten om een geschikt (klein) Valentijnskadootje voor haar te kopen. Daarna mijn hele garderobe aangetrokken en voor de spiegel gekeurd... het moest perfect zijn voor haar ;-). Toen ik die avond eerder vroeg toe kwam het op event, was het er al een behoorlijke drukte . Een zaak vol onwennige mannen met kleine sleuteltjes in de hand... aarzelend om naar de dame toe te stappen en een gesprek aan te knopen... De meesten waren zich eerst stevig wat moed aan het indrinken :-). Maar dat heb ik helemaal niet nodig. Na een half uurtje waren we al flink aan het kennismaken, praten, lachen,... en die kliek werd snel groter... Doch ik betrapte mezelf er op voortdurend naar de ingang te turen, onrustig zoekend naar die grote mooie smaragdgroene ogen van Elsie.

En plots zag ik haar! Ze wurmde zich tussen een hele bende opdringerige single sleutelmannetjes door... om bij mij te kunnen zijn. Kan je je dát voorstellen?? Na zoveel jaren? Een brede glimlach op het gelaat, en sterretjes in haar grote lieve ogen. Het was een moment om in te kaderen, die eerste keer dat we elkaar aankeken. Dat moment ga ik koesteren en beslist nooit meer vergeten ;-). Ze was groter dan ik had verwacht, en vooral... nog veel knapper dan in al mijn dromen ;-). We voelden elkaar ook onmiddellijk goed aan, het voelde zo vertrouwd... het was een heerlijke intense avond met haar aan mijn zijde. En voor de avond voorbij was, dansten we romantisch samen dicht tegen elkaar, keken we elkaar diep in de ogen, en dát was het moment waarop het allemaal voor ons tweetjes begon :-).

Die Valentijnsnacht bracht ik haar braafjes naar huis, en na een heerlijk lieflijke zoen namen we afscheid van elkaar. Maar we voelden beiden dat dit het begin was van iets bijzonders. We zouden elkaar snel weer terugzien... En sedert die nacht zijn we onafscheidelijk samen. Als koppel. Voorzichtig nog, stapje voor stapje, maar beiden gelukzalig, en overtuigd dat onze liefde voor elkaar groeit, elke dag een beetje meer. Nooit gedacht dat mijn sleuteltje nog op een slotje zou passen. En zeker nooit durven dromen dat dat slotje toegang zou geven tot het hart van Elsie. En zo zie je maar: In de dromen en in de liefde is niets onmogelijk <3 


geplaatst door Nik - 5836 keer gelezen

beoordeeld 4.41/5 (29 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be