Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 25 augustus 2017

De parlofoon

Deze kleine herinnering gaat terug naar de eerste maanden van de scheiding, intussen een ver verleden. Waar een mens tijd nodig had voor zichzelf, om het hoofd leeg te maken en alles op een rijtje te zetten. Ik was om die reden verhuisd naar een appartement in de stad. En ik genoot van een heerlijke rust die was neergedaald over het leven.

Lees verder!

geplaatst door Axewoensdag 16 augustus 2017

Gedicht.

Gedicht:

Lees verder!

geplaatst door Axezondag 6 augustus 2017

De spreuken brainstorm

De eerste afspraak:

We hadden kort kennis gemaakt via deze dating site, intussen een hele tijd geleden. Ondanks haar drukke agenda lukte het toch om snel een keer af te spreken. En die eerst avond in een brasserie in de stad was best heel leuk: knappe dame in de 40, vlotte tong, over koetjes en kalfjes dan wel. Maar ze was wel erg voorzichtig, dat viel me al onmiddellijk op. Ik gaf haar een zedige zoen bij vertrek, en zo namen we afscheid van elkaar.

Lees verder!

geplaatst door Axevrijdag 30 juni 2017

Toeval bestaat niet?

Enkele dagen geleden kwam ik in contact met een dame via de dating site. We chatten voorzichtig wat heen en terug: over de kinderen, over de job, hobby's, ervaringen op de site, ... je weet wel, de dingen die je graag snel wil weten van elkaar ;-).
Hoe de conversatie verder verliep wil ik hier even woordelijk neerslaan, want ik vond dit toch wel heel bijzonder:

Lees verder!

geplaatst door Axe - 4 reactieswoensdag 31 mei 2017

Terrasjesweer

Gisteren was het een heerlijke terrasjesavond. Zo'n avond waarop de zon de stad al enkele dagen verschroeiend opgewarmd heeft, en er een zwoel onweer twijfelend in de lucht hangt. Een lekker fris briesje zorgde voor wat verkoeling. Doch dikke donkere wolken zwollen al vervaarlijk aan de einder, en het was een kwestie van een goeie timing om de plensbui voor te blijven.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 3 reactieszaterdag 20 mei 2017

50 is het nieuwe 30

50 is het nieuwe 30. Wie zei dat onlangs op z'n oranje verjaardag? Als je op een dating staat, en je 4 vooraan plots verandert in een 5, dan is niets nog hetzelfde. Weg de interesse, weg de plagende reacties op je mail, weg de leuke bezoekjes en de kennismaking, en wat er volgt is.... de leegte, de stilte. Dat is wel even wennen. En als de dame dan toch nog reageren wil op je berichtje, is het om beleefd te schrijven dat ze toch iemand zoekt die jonger is.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 3 reactieszaterdag 22 april 2017

Paul

Het bier had rijkelijk gevloeid op de maandelijkse kroegentochten. Chillen ook bij de "men's-only nights": luisteren naar goeie muziek en stevig filosoferen over de dingen des levens bij een sterke fles Pálinka, zoals mannen dat doen. De zomerse barbecues waren héérlijk en eindigden steevast in de vroege uurtjes onder een warm fleece dekentje met een spelletje Trivial. Vrienden voor het leven waren we, en dat leven wás goed.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 2 reactieszondag 19 februari 2017

Beautiful Singles

Sedert een tijdje ben ik actief lid van een besloten singles fb groep in het Limburgse. We tellen zo'n 150 leden, en organiseren regelmatig leuke activiteiten samen. Achterliggende gedachte is dat voor heel wat mensen kennismaken in een vriendenkring toch wat spontaner is dan 1-1 op dating te gaan. Je kan meer tijd nemen, rustig een vriendschap opbouwen, veel toffe dingen samen doen, en wie weet... slaat de vonk een keer over?

Lees verder!

geplaatst door Axe - 5 reactieszondag 5 februari 2017

Age is just a number...

Het was een warme zomeravond op het einde van augustus. De terrasjesmensen verlieten hun koele schuilplaats en zochten de gezelligheid van de stad op. Een blakende zon had de oude straatstenen van het marktplein de hele dag verwend met een zinderende gloed. Je kon het voelen vanonder je stoel. Ik was goed op tijd op de afspraak. Ik vind het een hoffelijkheidsregel om op date als man wat vroeger aanwezig te zijn. Het beste plekje te zoeken, en daarna de dame een berichtje te sturen wáár precies ze me makkelijk kan vinden op het terrasje van afspraak. "Ik zit bij het tafeltje aan de muur onmiddellijk links van de deur". Tenzij de dame liever niet alleen wil aankomen op het terras natuurlijk, dan zijn de trappen van het stadhuis een valabel alternatief :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 5 reactieszaterdag 7 januari 2017

De mannentafel

Als doorwinterde single hebben we het alleenstaande leven best onder controle: een goed gezinsleven, work-life balance in evenwicht, leuke vriendenkring, een gevulde vrijetijdsagenda, ... Alleen ... de kerstdagen, die zijn een verschrikking. Zo hartverwarmend en gezellig het vroeger was in familiekring, zo eenzaam en donker kunnen de eindejaarsdagen nu zijn. Dus in afwachting van een kerstfeest in een nieuw, groot en warm gezin - ongetwijfeld een voornemen van velen onder ons :-) - vluchtten vader en zijn tienerkids in een actieve wintersportvakantie naar de Zwiterse Alpen.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 2 reactiesdinsdag 20 december 2016

Daten is vergeten...

Ping! Een berichtje op M4M chat:

Zij: Hallooo!
Hij: Goedenavond Chantal, hoe gaat het met je?
Zij: Hééé? Hoe weet jij dat ik Chantal heet?
Hij: We hebben al eens uitgebreid kennis gemaakt toch, zo'n 7 weken geleden.
Zij: Hééé? ik ken je helemaal niet hoor. Ik heb nog geen contact met je gehad.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 3 reactieszaterdag 3 december 2016

Van een bedeesde jongen en de perfecte match

Van nature ben ik een bedeesde, eerder timide jongen. Zo het type dat zichzelf een duwtje moet geven om anderen aan te spreken. Als kind/puber waren de spreekbeurten voor de klas de allergrootste nachtmerrie. Dágen ervoor niet kunnen slapen, oefenen en oefenen om het maar goed te krijgen. Om dan met rood aangelopen kop en klamme handen stamelend, stotterend en haspelend de helft van de tekst vergeten te brengen :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 4 reactieswoensdag 2 november 2016

Virtueel is irreŽel

Ze was mijn eerste contact op M4M. Het allereerste. En dat is al enkele jaren geleden. Haar naam was Elsie. Ze werkte als diensthoofd in een Leuvens ziekenhuis. De foto's op haar profiel vond ik bijzonder aantrekkelijk. Blond, kort kopje. Brede glimlach. Ze schreef in haar profiel dat ze een moeilijke periode, scheiding achter de rug had. Maar dat ze er klaar voor was om een nieuwe toekomst met een man tegemoet te zien. Ze had onmiddellijk iets ontwapenend over zich, al bij de eerste woorden die we wisselden. Heel spontaan, open, eerlijk.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 7 reactiesmaandag 31 oktober 2016

Herinneringen

Vergeelde foto's
Namen in steen gegrift
van geliefden, vrienden, maten
soms oud, langzaam uitgedoofd
als de kaars in glas op hun graf
soms weggerukt
plots
uit het leven
veel te jong
en veel te vroeg.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 3 reactieszaterdag 15 oktober 2016

Het grote warme muzikale nest

"Gaan oma en opa er ook zijn papa? En oom Rik? En nonkel Jos? En Gerda? Erwin? Tante Hilde? Bert? Ine? Greet ? ...". Ze raast zo maar door... Heerlijk toch, dat spontane van een tienerdochter die volenthousiast honderd vragen zit af te vuren zo naast je in de wagen.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 3 reactieszondag 18 september 2016

Zoeners

Geef toe, het was een prachtige zomer dit jaar. Het gebeurde op zo'n zalige zwoele zomeravond in het stadspark. We waren op stap met een groepje doorwinterde hangsingles en wiegden zachtjes voor het podium op een cover van Roy Orbison's "In dreams"... tot iemand de koppen bij elkaar wenkte en wat geheimzinnig zei: "niet omkijken, maar achter ons staat er een koppel al de hele tijd ongelooflijk te zoenen. Je moet het maar durven".

Lees verder!

geplaatst door Axe - 9 reactiesvrijdag 2 september 2016

De ondraaglijke lichtheid van het singles bestaan

V: "Goh", zei ze, "je hebt zovéél foto's op je profiel. En ze zijn allemaal zo verschillend"
M: (Geamuseerd) "Het zijn nochtans allemaal foto's van dezelfde persoon hoor :-)"

Lees verder!

geplaatst door Axe - 7 reactiesmaandag 22 augustus 2016

De 'Wicker Man'

Als je straks de laatste regel van deze blog gelezen zal hebben, zal je ongetwijfeld even je wenkbrauwen fronsen en denken: die kerel heeft toch wel écht een tikkeltje teveel fantasie. En misschien heb je gelijk ook ;-). Maar toch is dit verhaal waard gebeurd, én hier gebeurd.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 3 reactiesmaandag 15 augustus 2016

Vonken en vuur

Als je op een dating site staat moet je altijd wel wat op je hoede zijn. Het internet is immers vol gevaren, en niets is wat het lijkt. Het eerste wat je vinden wil in je date is een strohalmpje vertrouwen. Vertrouwen dat de persoon is wie hij/zij beweert te zijn: oprecht, eerlijk, een goed karakter, ... zodat je je veilig en wat comfortabel kan voelen bij een eerste afspraakje. Een foto is voor heel wat singles hierbij een eerste positieve "identity check". Iemand die zijn/haar foto publiceert, durft zichzelf alvast te tonen, te laten identificeren. Anderen zijn eerder terughoudend, en tonen zichzelf niet, of pas veel later in de contactfase. Wie zijn de 'usual suspects', profielen zonder foto ? ;-). Een line-up, vanuit mijn ervaringswereld dan:

Lees verder!

geplaatst door Axe - 6 reactiesdonderdag 4 augustus 2016

Kerel, kies zorgvuldig je ex-man :-)

Eerst dacht ik dat het makkelijk zou worden. Het plan was ingenieus eenvoudig: 1. Vind snel de liefde van je leven. 2. Verlaat samen dankbaar en dolverliefd met stille trom de dating site en word ongelooflijk gelukkig. En 3. Keer er nooit meer terug :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 1 reactiemaandag 4 juli 2016

Een aroma van sinaas met een vleugje cement

Vakantie! Voor een papa met twee jonge tieners een tijd om volop te genieten en samen enkele weken erop uit te trekken. Met z'n drietjes een heerlijke actieve vakantie in de Ardèche. De grillige natuur, het zomersmooie weer ... Veel sporten, spelen, praten met de kids, en vooral luisteren naar elkaar. Je voelt de band elke dag intenser worden... Niet dat de kinderen de rest van het jaar verwaarloosd worden, integendeel. Het gezinnetje komt altijd op de eerste plaats. Maar vakantie is extra-time ;-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 8 reactieszondag 12 juni 2016

La solitudine!

Een waar gebeurd verhaal (namen zijn fictief gemaakt).
Ik leerde haar kennen op M4M. Jonge veertigster, blond, intelligent, knap, leuke job, open karakter... maar, ze woonde in Veurne, samen met haar tienerdochter. Helemaal niet evident voor een jongen als ik die op de dorpel van het Limburgse zijn vaste stek gevonden heeft. Dus citeerde ik haar maar een regel uit het bekende lied van haar stadsgenoot en bekende vlaamse zanger: '‘k Weet dat de liefde geen grenzen kent - Maar te ver is te ver' :-). En dat begreep ze. We zwoeren dan maar een dure eed om elkaar nooit te ontmoeten :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 9 reactiesvrijdag 3 juni 2016

Cijfers...

Wie wil ik vinden? Schreef ze.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 8 reactiesdonderdag 12 mei 2016

Ik wil gevonden worden

"Ik zoek niet, ik wil gevonden worden", las ik diagonaal door haar zuinige beeldloze profieltje. Het bracht me abrupt wat in verwarring. Want ik hád haar zopas gevonden! Ze stond gewoon tussen de zoekresultaten toen ik "regio: Vlaams-Brabant" aangevinkt had. Zo eenvoudig was het om haar te vinden. :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 2 reactieszondag 17 januari 2016

Het notitieboekje.

Het was in de zomertijd, enkele jaren geleden. We hadden kennis gemaakt op M4M. Gewoon, enkele voorzichtige berichtjes gewisseld. En al snel voorgesteld om elkaar eens te ontmoeten. In een écht gesprek leer je elkaar immers veel makkelijker kennen.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 8 reactiesdonderdag 31 december 2015

Nieuwjaarsbrief

Snel voorbij gegleden
Weer zoveel dagen
Van hartenjagen
En hoopvol daten.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 5 reactiesdonderdag 24 december 2015

Van een oude houten slee, een hondje, een witte Kerst, en de eeuwige liefde.

Kerstnacht 1986. In een tijd toen de middernachtmis in mijn kleine Limburgse dorp nog helemaal gevuld was met bekende gezichten.  Brave mensen die elkaar een warm hart toedroegen, en sámen het kerstgevoel wilden beleven. Wanneer we elkaar de hand schudden en een warme kerstknuffel gaven bij het buitengaan van de kerk, was het dorpsplein al helemaal bedekt met een feeëriek wit tapijt. Een kerstgeschenk! Dikke zachte wollige sneeuwvlokken dwarrelden aarzelend naar beneden in een perfect stille nacht. Het was pure magie!

Lees verder!

geplaatst door Axe - 2 reactiesdinsdag 15 september 2015

Death becomes her

Het was een heerlijk zonnige dag. In een opatempo reed ik met de raampjes naar beneden, genietend van de omgeving de
stille kempen in. De jonge zomer geurde naar drogend hooi, en ik had er zin in. Het moest maanden geleden zijn dat ik
nog een keer op date was gegaan. Eigenlijk is het allemaal niet zo aan mij besteed, dat dating gedoe. Wel heel leuk om
mensen te ontmoeten, te luisteren naar sterke verhalen, en honderduit te praten... maar om nu onmiddellijk de klik te
maken... dat overkomt een mens niet om de haverklap. Maar wie niet waagt?

Lees verder!

geplaatst door Axe - 5 reactieszondag 30 augustus 2015

Time is on your side

Vind je ook niet dat het dating gebeuren wat te snel en oppervlakkig verloopt?
Zóveel singles op een site, zóveel profieltjes, teksten, foto's, ...
Hoe moet je er aan beginnen om contact te leggen met iemand? Hoe bepaal jij met wie je contact wil?

Lees verder!

geplaatst door Axe - 6 reactieszondag 12 juli 2015

Summertime

Zomertijd vakantietijd. Quality time voor een papa en zijn kinderen. Bij ontstentenis van een 'female touch' beslissen de kids en vader organiseert. Dat is de formule. Dus ingrediënten als zon, zee, eiland, zwembad, glijbanen, waterpret, sporten ... worden streng bewaakt door zoon en dochter, terwijl vader er alsnog een vleugje cultuur tracht aan toe te voegen.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 1 reactiezondag 21 juni 2015

Łbersingles!

Wist je dat je als single op dating tot een bijzondere mensensoort behoort? Singles zijn gemiddeld immers enkele centimeters groter dan de overige aardbewoners, enkele kilo's lichter, we zijn knapper, sportiever, en tonen jonge looks voor onze leeftijd. Volgens profielfoto dan toch ;-). We roken niet, zijn hoog opgeleid, professioneel zeer succesvol. We zijn levensgenieters, staan positief in het leven, en we zijn altijd op vakantie :-). Niet verwonderlijk dat we zo moeilijk een zielsverwant kunnen vinden :-).

Lees verder!

geplaatst door Axe - 7 reactieszondag 14 juni 2015

1 op 10.

Neenee, gelukkig niet het rapport waarmee zoon- of dochterlief straks in loden schoenen naar huis zal komen geslenterd na een een zware examenperiode. Wel is het zowat de kans op een reactie die een man krijgt als je wil kennismaken met een leuk contact op een datingsite.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 7 reactiesmaandag 1 juni 2015

JUMP!

Als ik op een zonnige dag in de tuin in de luie zetel hang, dan vult steevast wat verderop de hagelwitte zeppelin van het para training centrum het blauwe canvas. Vanop 300m hoogte heerst hij in een perfecte stilte boven het rustende dorp.

Lees verder!

geplaatst door Axe - 5 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be